Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Tvingas till en knäoperation

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kalle Joelsson fick ledas av planen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Kalle Joelsson tvingas till operation.

Det meddelar Helsingborgs IF under tisdagskvällen. 

– Det är nödvändigt att göra ett operativt ingrepp, som kommer att ske så snart som möjligt, säger klubbläkaren Harald Roos till klubbens hemsida.

Det var i första halvlek mot Sirius som Helsingborgsmålvakten föll, tog sig för knät och grinade illa. 

Nu bekräftar klubben att Kalle Joelsson måste opereras.

– Kalle har i dag blivit undersökt med magnetkamera på grund av knäskadan han ådrog sig i går. Resultatet av denna undersökning visar att det är nödvändigt att göra ett operativt ingrepp, som kommer att ske så snart som möjligt. Det går inte att uttala sig om konvalescenstiden innan man under det operativa ingreppet bedömt den exakta omfattningen av skadan samt vilka åtgärder som behöver vidtas, säger HIF:s läkare Harald Roos till klubbens hemsida.

Pettersson fick debutera

I samband med Joelssons skada fick blott 16–årige Ian Pettersson ställa sig mellan stolparna för Helsingborgs IF. Han blev därmed HIF:s yngsta debutant någonsin och den allra yngsta i allsvenskan den här säsongen. 

– Jag blev lite nervös där när jag sprang på linjen, men det släppte så fort jag kom in på planen. Supportrarnas stöd, ledningens, tränarens… Det var helt fantastiskt, sa Pettersson efter matchen mot Sirius. 

Även Mamudu Moro fick kliva av med en befarad lårskada. Klubbläkaren Harald Roos bekräftade tidigare under dagen att det rörde sig om en bristning, men av det lättare slaget. 

– Sådana skador kan variera mellan två och sex veckor. Jag skulle preliminärt kunna säga att det ska vara den kortare tiden här, sa han tidigare till hd.se.