Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Traustason från start mot Göteborg

Arnor Traustason är tillbaka i startelvan för Malmö FF.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jon Dahl Tomasson gav beskedet på lördagens presskonferens.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Arnor Traustason är tillbaka i startelvan för Malmö FF.

Den skadedrabbade islänningen är redo för 90 minuter och kommer att starta mot IFK Göteborg. 

– Arnor har sett väldigt fin ut, säger Jon Dahl Tomasson.

Det är ett skadedrabbat Malmö FF som reser tillbaka till Göteborg efter den tunga finalförlusten i cupen. Sören Rieks tvingades utgå med skada efter mindre än en kvart, och kommer inte att resa med till Göteborg. Detsamma gäller Oscar Lewicki som klev av med ett lindat lår – den vikarierande mittbacken stannar även han kvar i Malmö. 

Däremot är Arnor Traustason tillbaka i startelvan – på lördagens presskonferens berättade Jon Dahl Tomasson att islänningen är redo för spel. 

”Arnor är med från start”

– Det finns en stor revanschlusta, vilket också säger en hel del om vilken stämning det finns i det här laget. Det ska vi gå ut och visa i morgon, säger Dahl Tomasson och fortsätter:

– Arnor har sett väldigt frisk ut sedan han kom tillbaka, så att han kommer att finnas med från start i morgon. 

Sydsvenskan: Och Bonke Innocent?

– Bonke är Bonke. Han är med.

Dahl Tomasson fortsätter med att utveckla kring det faktum att möta IFK Göteborg två gånger inom loppet av ett par dagar. 

– Det är bra – en match mellan två lag som båda har 120 minuter i benen. Vi har haft ett väldigt intensivt spelschema, men det är kul att det är just Göteborg vi möter igen, just för att kunna visa lagsammanhållningen vi har. Behrang har bett om ursäkt för sitt misstag, men det viktigaste är vilka lärdomar hela laget tar med sig. Alla har stöttat honom – vi vinner och förlorar som ett lag.

IFK Göteborg saknar fortfarande Giorgi Kharaishvili som inte heller spelade i cupfinalen. Man har även ett sent test på Jakob Johansson och saknar Robin Söder sedan tidigare på grund av en långtidsskada.