Löftet till MFF-spelarna: ”Det blir inget firande”

Amin Sarr lånades ut till Mjällby under resten av säsongen efter att ha fått mindre speltid än önskat i den ljusblåa tröjan.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
I debuten för Mjällby blev det två mål för Amin Sarr. I matchen mot IFK Göteborg blev det dock förlust med uddamålet.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter sparsamt med speltid i MFF lånades han ut till Mjällby säsongen ut. 

I debuten för nya klubben nätade Amin Sarr två gånger.

Nu möter han sin ”gamla” klubb.  

För en dryg vecka sedan släpptes nyheten att Malmö FF lånar ut Amin Sarr till Mjällby under resterande del av säsongen. Skälet var att Sarr fått mindre speltid än önskat i himmelsblått. 

Bara dagar senare debuterade han borta mot IFK Göteborg – där det blev två mål för den unge anfallaren i uddamålsförlusten. 

– Det var en bra debut. Men det klart att man hade kunnat göra ett hattrick också, säger Amin Sarr, som inte var hundra procent nöjd med debuten. 

Trivs bra i Mjällby

Trots att bara någon vecka gått sedan det blev klart med utlåningen, trivs han redan bra i Mjällby. Och nu är han taggad att visa kompisarna i MFF och tränare Jon Dahl Tomasson att han skulle haft mer speltid under säsongen. 

– Det har varit bra nu under veckan. Vi har haft riktigt bra pass och jag ser verkligen fram emot matchen mot Malmö. Så det är bara positiva tankar så här inför matchen, konstaterar 20-åringen.

Efter fyra raka förlustmatcher i allsvenskan är Mjällby i stort behov av poäng. Men det blir ingen lätt match för laget som inför matchen befinner sig på en trettondeplats i tabellen. Amin Sarr tror dock att laget har en bra chans, förutsatt att några saker faller på plats.

– Det klart att det är en svår match men om vi är påkopplade, taggade och bäst förberedda så kommer det bli en bra match tror jag. 

Tror du att du startar?

– Det får vi se men jag tror det. 

”Tar det lite som det kommer”

Men skulle han fortsätta sin målsuccé lovar han att det i alla fall inte blir något firande att tala om.

– Nej, då blir det inget firande, säger han.

Om sin framtid ger han inga klara besked. Det som är viktigt är att få fortsatt speltid och sedan får han ta det som det kommer.

– Just nu sträcker sig mitt låneavtal till slutet av säsongen. Sen får vi se vad som händer efter det. Jag tar det lite som det kommer. Det kommer ju förhoppningsvis bli mycket starter här i Mjällby och sen får vi helt enkelt vänta och se, säger Amin Sarr.