Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klart: Lewicki blir kvar fem säsonger

Höjdpunkter: Malmö FF–IFK Göteborg
Oscar Lewicki förlänger med Malmö FF.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Oscar Lewicki.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Oscar Lewicki, 27, har förlängt sitt kontrakt med Malmö FF.

Det nya kontraktet gäller till och med 2024.

– Det är med stolthet och glädje som jag förlänger med laget i mitt hjärta, säger Oscar Lewicki.

Förra veckan togs Oscar Lewicki ut i Janne Anderssons EM-kvaltrupp efter att under hela Malmö FF:s framgångsrika sommar hållit hög kvalitet.

Lewicki har spelat så väl innermittfältare som mittback med stor framgång och varit en starkt bidragande orsak till att Malmö FF nått Europa Leagues gruppspel samt nu leder allsvenskan.

När Malmö FF besegrade Göteborg i söndags saknades Lewicki på grund av skada, en skada som tvingat Lewicki att lämna återbud till landslagssamlingen.

Lewicki nöjd med att förlänga

Oscar Lewicki kan dock trösta sig med att ha kommit överens med Malmö FF om ett nytt avtal.

Det gamla kontraktet sträckte sig till och med säsongen 2020 – det nya varar till och med 2024.

– Det är med stolthet och glädje som jag förlänger med laget i mitt hjärta. Jag har varit öppen för att skriva ett långt kontrakt och nu när det är klart känns det jätteskönt., säger Oscar Lewicki i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är alltid utvecklande att spela i Malmö FF. Vi slåss om guldet varje år och vill alltid vara med i Europa. Under tiden jag har varit här har vi lyckats med en av sakerna varje år. Den spänningen och kravbilden är något jag trivs med.

Oscar Lewicki började spela fotboll i Limhamns IF som femåring och kom till Malmö FF som 13-åring. 16 år gammal flyttade Lewicki till tyska storklubben Bayern München där han stannad i fyra år.

Efter tre säsonger i BK Häcken återvände Oscar Lewicki 2015 till Malmö FF.

Totalt har Oscar Lewicki spelat 192 tävlingsmatcher för MFF:s A-lag, han har spelat ett ett gruppspel i Champions League, två i Europa League samt vunnit två SM-guld.

– Oscar är en av våra egna och en väldigt kompetent fotbollsspelare. Han kan MFF och brinner för klubben. En fanbärare som vi är oerhört nöjda att ha säkrat upp med ett långt kontrakt., säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

Ladda ner Kvällspostens app.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.