Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet om Rösler efter Stoke-ryktena

Rosenberg efter fiaskoinsatsen: Vi får vara glada för en poäng
Uwe Rösler.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Uwe Rösler.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Uwe Rösler kopplades ihop med Stoke och nu är det klart – att han inte får jobbet.

Klubben anställer i stället Michael O'Neill.

– Det här är en stor möjlighet för mig, säger O'Neill till klubbens hemsida.

Nathan Jones fick sparken av Stoke efter en svag säsongsinledning och jumboplats i Championschip. Samtidigt framkom uppgifter om att Uwe Rösler var på väg bort från Malmö FF.

Fotbollskanalen rapporterade att Rösler ”lär försvinna från MFF till nästa säsong” och att Jens Gustafsson är en av de hetaste kandidaterna som ersättare.

Engelska medier kopplade ihop MFF-tränaren med Stoke.

Själv ville Rösler helst inte prata alls om sin framtid.

– Det är opassande att ni ställer den frågan när vi har fyra tävlingsmatcher kvar den här säsongen, sa han efter segern mot Örebro förra helgen. 

Rösler tar inte över Stoke

Nu är det klart att Uwe Rösler inte är på väg till Stoke. Klubben har gått ut med att Michael O'Neill tar över efter Nathan Jones.

– Det är en bra möjlighet för mig att komma tillbaka till klubbfotbollen, säger O'Neill som den senaste tiden varit förbundskapten för Nordirland.

För Malmö FF och Uwe Rösler väntar närmast, på söndag, en bortamatch mot IFK Värnamo i svenska cupen. Därefter ska laget spela mot Dynamo Kiev och FC Köpenhamn i Europa League innan säsongen kan summeras.