Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet om MFF:s stjärnor i guldstriden

Anders Christiansen.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Jo Inge Berget.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Jo Inge Berget och Anders Christiansen har saknats för Malmö FF den senaste tiden.

Inför matchen mot Kalmar FF kommer positiva besked.

– Det är upp till tränaren att bestämma hur det ser ut men jag är redo i alla fall, säger Berget.

– AC åker också med till matchen, säger Tomasson.

Den 7 november var senaste gången Jo Inge Berget och Anders Christiansen var på planen i en match för Malmö FF. Då besegrades IFK Göteborg på bortaplan. Sedan dess har det kryssats mot Häcken och mot Zenit samtidigt som duon haft lårproblem.

Nu får MFF förstärkning under den allsvenska slutspurten där bortamatchen mot Kalmar FF väntar på söndagskvällen och hemmamatchen mot Halmstads BK ska spelas lördagen den 4 december.

– Det är inget att spara på längre nu, det är bara att köra, säger Jo Inge Berget.

Skadelistan kortas

Med Anders Christiansen och Jo Inge Berget tillbaka i speldugligt skick finns bara Ola Toivonen, Felix Beijmo och Jonas Knudsen kvar på skadelistan som under året varit betydligt längre.

– Det är härligt ju, säger Jon Dahl Tomasson.

Han vill inte garantera att Berget och Christiansen spelar.

– Både Jib och AC åker med till Kalmar men vi får vänta och se om de får några reaktioner på träningen.

Fyra lag gör upp

Malmö FF leder allsvenskan med två omgångar kvar att spela. Djurgården är en poäng bakom, AIK är två och Elfsborg tre. Det finns en teoretisk chans för MFF att guldet säkras redan på måndag. Då krävs att MFF vinner mot Kalmar på söndagen, att Djurgården förlorar mot Varberg på söndagen och att Elfsborg och AIK kryssar på måndagen.

– Får man guldet på måndag så får man guldet på måndag men om man får välja själv så gör man det på ett annat sätt, säger Jo Inge Berget.

Vill säkra guldet hemma

Det sättet är hemma på Stadion mot Halmstad.

– Man har hela säsongen haft moroten att man kan ta guldet hemma i sista, inför en fullsatt Stadion. Det är det man önskar men då måste Kalmar besegras först och med tanke på hur de sett ut så måste man ta dem på allvar.