Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet om Granqvist efter oroande bilderna

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Andreas Granqvist skadade knät mot Häcken och befarade det värsta.

Nu ger Harald Roos lugnande besked.

– Det är absolut inte en helt vanlig skada. Men jag skulle tippa på en vecka, tio dagar – sedan tror jag att han kan vara i gång för fullt, säger HIF-läkaren till Fotbollskanalen.

När Helsingborgs IF förlorade mot Häcken i helgen tvingades Andreas Granqvist lämna planen i smärtor efter en smäll mot knät.

Den svenska landslagskaptenen befarade det värsta.

– När jag satt på bänken kom tankarna. Är det ”worst case” så är karriären över, men vi hoppas att det inte är så, sa Granqvist till Helsingborgs Dagblad. 

Helsingborgs IF:s allsvenska kontrakt är säkrat med två omgångar kvar att spela. Det är oklart om Andreas Granqvist medverkar under avslutningen, borta mot Sundsvall och hemma mot Elfsborg.

Granqvist har undersökts

Förhoppningen är däremot att han ska kunna vara med i det svenska landslagets backlinje i EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Färöarna som spelas den 15 respektive den 18 november. Till det finns goda möjligheter säger klubbläkaren Harald Roos till Fotbollskanalen efter att en magnetkameraundersökning genomförts.

– Han har fått en översträckning i sitt knä och man kan se det på magnetkameran. Och där är faktiskt också en påverkan på skelettet, men man kan inte kalla det för en fraktur. Den är absolut inte av den karaktären att man ska operera och allt annat i knäet ser bra ut. Detta är en fråga om smärta - det måste få lugna ner sig och sedan är det smärtan som avgör.