Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet efter skadan: ”Det finns alltid en risk”

Anders Christiansen kan missa helgens match
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Anders Christiansen klarade bara av en halvlek mot AIK.

Nu kan han missa fler matcher.

– När man kliver av planen i förtid så är det väl alltid en risk att man inte är redo tre dagar senare, säger MFF-kaptenen.

Trots att Anders Christiansen tvingades bryta efter de 45 första minuterna kunde Malmö FF vinna den viktiga toppmatchen mot AIK.

– Jag tycker vi har fullständig kontroll, speciellt i första halvlek. Sen är det klart att när de ska upp och göra mål så blir det lite annorlunda den sista kvarten. Men jag tycker det är fullt rättvist och att vi är det bättre laget, säger Christiansen efter slutsignalen.

Han förklarar också varför han inte spelade hela matchen.

– Jag har haft problem de tre senaste matcherna med en baksida. Nu gick det inte längre. Det var tråkigt. Jag njöt av att vara på planen och hade gärna stannat men det gick tyvärr inte.

Christiansen skadad

På lördag väntar en bortamatch mot Sirius. Anders Christiansen är tveksam till om han kan spela.

– Samtidigt vill jag inte räkna bort det helt.

Inför matchen mot AIK sa Christiansen att Djurgården och AIK var guldfavoriter. Nu är det bara Djurgården, åtminstone fram till att de mött IFK Göteborg på torsdagskvällen.

– Jag hade hellre varit i deras situation än i vår situation, när man kollar på poängen. Inte annars. Det var skönt att vi fick den här segern och som jag sagt innan gör vi allt vi kan. Det är fem matcher kvar och det handlar om att ta poäng, om att vinna. 

Allsvenska rummet: ”Guidetti har cashat in – kommer inte toppa det”