Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kalmar FF:s besked om Nanne Bergstrand

Nanne Bergstrand. Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Nanne Bergstrand. Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Nanne Bergstrand är sjukskriven från jobbet som huvudtränare i Kalmar FF.

Nu räknar klubben bort honom från tjänsten under resten av säsongen.

– Vi får hitta en väg där först och främst Nanne känner sig pigg, mår bra, och kan återvända till ett normalt liv, säger klubbchefen Mattias Rosenlund till Fotbollskanalen.

I slutet av juli meddelade Kalmar FF att Nanne Bergstrand sjukskrivits. De assisterande tränarna Henrik Rydström och Jens Nilsson klev då in som ersättare.

En månad senare förtydligade KFF att det rörde sig om en utmattningsdepression.

– Han är sjukskriven i ytterligare tre veckor men det är svårt att säga. Det är väldigt individuellt hur snabbt du återhämtar dig från det. Han kommer få den tid och hjälp han behöver. Det är omöjligt att svara på hur snabbt det går, sa klubbchefen Mattias Rosenlund då.

Bergstrand borta säsongen ut

Nu skriver Fotbollskanalen att Nanne Bergstrand gör framsteg, men att det fortfarande är en lång bit kvar innan han kan vara tillbaka som huvudtränare för Kalmar FF.

- Vi räknar med att Jens (Nilsson), Henrik (Rydström), och Festim (Pasho) leder laget tills säsongen är slut. Något annat tror jag inte på, utan Nanne ska få den tiden han behöver. Sedan får vi se hur processen ser ut och hur lång tid det tar, säger Rosenlund till Fotbollskanalen.

Kan tvingas sluta

Klubbchefen berättar att han och Bergstrand ska träffa en rehabkoordinator på tisdag nästa vecka och att de gemensamt ska försöka hitta ett sätt för Bergstrand att komma tillbaka till jobbet.

Men Rosenlund utesluter inte att Bergstrand har gjort sin sista dag som huvudtränare för KFF.

– Det vet vi inte heller och vi vill inte sätta den pressen på honom, inte nu i alla fall. Ju mer tiden går och vi närmar oss november-december, då måste vi veta om han känner att han orkar, vill, och kan vara chefstränare, eller om vi ska hitta en annan uppgift i föreningen. Vi har avtal med honom över 2019 och det ska vi förhålla oss till, säger Rosenlund till Fotbollskanalen.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Kalmar – direkt i Messenger 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!