Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bergets uppmaning till Dahl Tomasson

Jo Inge Berget.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Jon Dahl Tomasson.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Jo Inge Berget har påbörjat sin sjätte säsong som MFF-spelare.

Han hoppas att det blir den första som given anfallare, vilket tränaren Jon Dahl Tomasson informerats om.

– Det har jag sagt till honom, säger Berget.

I fjol användes Jo Inge Berget mest som offensiv yttermittfältare. Ett år tidigare var han ytterback. När anfallaren Isaac Kiese Thelin nu lämnat Malmö FF hoppas Berget ta över platsen.

– Det kanske är dags att få testa att spela där man vill spela? Jag har sagt det inför varje säsong att jag gärna vill spela forward. Om jag får chansen där så ska jag ta tillvara på den, säger Berget.

Har informerat Tomasson

Frågan är frekvent återkommande. Berget svarar gärna på den. Han är tydlig med sin målsättning.

– Det blir ju några skador under året som gör att man alltid får testa lite där framme, och då har det ofta gått bra för mig. Så därför kommer den frågan upp. Nu när Isaac är borta är platsen lite mer öppen. Jag vill gärna vara med och fajtas där.

Det vet Jon Dahl Tomasson om.

– Han är enig i att jag kan göra det bra där men han tycker också att jag gör det rätt bra på en kant så det beror nog på vilka andra val han kan göra. Vi får se till slut var jag passar in, säger Berget.

Behöver ni ändra på ert sätt att spela om du spelar längst fram jämfört med när Isaac Kiese Thelin gjorde det?

– Ja, det blir lite annorlunda. Jag kommer göra min grej om jag får spela där. Isaac är stor och stark och bra på att ta emot bollar. Jag kommer göra det på ett annat sätt.

– Det blir till att fortsätta springa för laget och visa att man kan göra det där framme också, samtidigt som man kommer till fler lägen. Jag gillar att göra mål och tror att jag gjort 50 för klubben nu.

Vill inte vara ytterback

Oavsett om Jo Inge Berget spelar forward eller offensiv yttermittfältare i år så föredrar han det framför rollen han hade under Uwe Rösler 2019.

– I mitt huvud är jag fortfarande forward och när en forward spelar ytterback så är det inte så kul. Man kanske gör det bra och sånt men det är lite roligare där framme. Positionen jag hade i fjol passade mig bra ändå. Jag hade en fri roll där jag fick löpa in i boxen och använda min löpning på många sätt.