Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bergets pik: ”Har inte vår toppnivå”

Jo Inge Berget inför matchen mot Östersund.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Jo Inge Berget under en match mot Djurgården säsongen 2015.
Foto: GUNNAR ASK / GUNNAR ASK/ALL OVER PRESS

Jo Inge Berget tvingades bryta matchen mot Östersund.

Men det är ingen större fara med den offensiva 30-åringen – som är redo att försöka sänka Djurgården.  

– De har inte den toppnivå som vi har, säger Berget.

Malmö FF har inlett allsvenskan med dubbla segrar och ett kryss hemma mot Östersund. På tre spelade matcher är det bara måndagens motståndare Djurgården som har ett bättre facit.

Stockholmarna har nämligen vunnit samtliga av sina tre första matcher. 

– Det blir förhoppningsvis en fin match mellan två bra lag som är i toppen och som kommer vara i toppen hela tiden. Det kommer helt klart bli en tuff bortamatch som det brukar vara, säger Jo Inge Berget, som mycket väl tror att Djurgården kan vara med och slåss om SM-guldet:

– Om man ser de sista åren så ser de starka ut och jag tror de kommer vara med där uppe hela vägen in, det tror jag. De vet vad som krävs och de tar sina poäng. I slutändan kommer de vara tätt på oss. 

”Det handlar om oss” 

MFF har haft svårt att vinna på Tele2 arena, både när Djurgården och när Hammarby står för motståndet. Men sett över en hel allsvensk säsong tror Jo Inge Berget att Malmös spetskvalitet är bättre än Djurgårdens.

– De är inte lika bra som vi är. De är stabila, men de har inte den toppnivå som vi har. Det är upp till oss att plocka fram det och visa att vi är snäppet över dem, säger Berget, och tillägger:

– Det handlar om oss i slutändan.

Under sin karriär i MFF har Jo Inge Berget varit med och mött Djurgården flera gånger. Första gången var i september 2015, när Malmö bortavann med 2-0. 

För egen del har Berget faktiskt ett ganska bra allsvenskt facit mot just DIF:

En gång har han förlorat, vilket var förra året.

En gång har han kryssat, säsongen 2019.

Fem gånger (!) har Berget varit med och slagit Djurgården i allsvenskan. Det var säsongen 2015, 2016, 2017 (två gånger) och 2020. 

– Om vi kommer upp i vår nivå så ska vi vinna alla matcher, så det är viktigt att vi inte svajar för mycket. Om vi inte är hundra procent är vi inte bäst och då tappar vi poäng, säger Jo Inge Berget.

Under Jon Dahl Tomassons ledning har Jo Inge Berget fått plats i MFF:s startelva.
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Valde att inte ta några risker” 

Jo Inge Berget fick 90 minuter både i samband med den allsvenska premiären mot Hammarby (vinst 3-2) och mot BK Häcken (vinst 2-1).

Även mot Östersund fanns den 30-årige norrmannen i startelvan. Men redan efter lite drygt en halvtimme tvingades han kliva av gräsmattan och kasta in handuken.

– Vi valde att inte ta några chanser. Men det är lugnt nu, säger Berget.

Jo Inge Berget gör sin tredje säsong i Malmö sedan han vände tillbaka efter sitt korta utlandsäventyr i MLS och New York City. Förra året blev det 23 allsvenska matcher, mestadels från en position som ytter på mittfältet.

”Har varit lite upp och ner”

Under årets allsvenska äventyr har Berget tagit plats till höger på det himmelsblå mittfältet.

– Det har varit lite upp och ner, men vi har spelat mycket bra fotboll och vi borde gjort något mer mål. Det gäller mig också, det har varit mycket upp och ner. Jag har inte fått så många chanser eller mål än, säger Berget, och fortsätter:

– Det handlar om att komma in i stimmet och hålla sig närmre målet. Då kommer det att komma. 

SE FLER NYHETER: