Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Berget öppnar för att stanna i MFF

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Jo Inge Bergets kontrakt går ut i slutet av 2022.

En förlängning är möjlig – men än så länge sitter han lugnt i båten.

– När det är dags att ta det snacket så får vi nog till det, säger han.

Jo Inge Berget går in på sin sjunde säsong i Malmö FF. Men när den här säsongen är slut går också hans kontrakt ut och hur framtiden blir vet han inte än.

– Helt ärligt så har jag inte tänkt så mycket på det. Vi trivs jättebra och vet hur det funkar. Det tror jag Daniel (Andersson) och Andreas (Georgson) vet också. Det är ingen av oss som har bråttom, vi ser hur det går och så tror jag vi kommer enas om båda vill det, säger han.

Förutom Berget är det tio andra spelare vars kontrakt går ut den 31 december 2022. 

Spelare med utgående kontrakt 31 december 2022

Ismael Diawara, målvakt

Niklas Moisander, försvarare

Hugo Andersson, försvarare

Martin Olsson, försvarare

Aleksander Damnjanovic Nilsson, mittfältare

Erdal Rakip, mittfältare

Mubaarak Nuh, mittfältare

Romain Gall, mittfältare

Adi Nalic, anfallare

Ola Toivonen, anfallare 

Sören Rieks satt också på ett kontrakt till slutet av 2022 men förlängde det redan i höstas. Än så länge förs det inga konkreta diskussioner mellan Berget och Malmö FF om en förlängning.

– Nej, vi har inte pratat seriöst om det. Vi har pratat lite löst om det hela tiden. De vet att jag trivs och jag tror också de trivs med mig. När det är dags att ta det snacket så får vi nog till det, säger han.

”Saker kan ändras snabbt”

Säsongen 2017 var han i en liknande situation. Då valde han att lämna och flyttade till New York. Att det blir ett liknande äventyr nu är inte så troligt.

– Jag var fem år yngre, hade så klart lite andra möjligheter och ville testa något nytt. Nu har vi varit här så länge och det är hemma på något sätt. Alla mina barn är födda här och vi trivs jättebra.

Trots att inga konkreta diskussioner förs med klubben så stannar norrmannen gärna i Malmö längre än till sista december i år.

– Ja, som saker är nu så gör jag absolut det. Men samtidigt är det en ny tränare och saker kan ändras snabbt. Plötsligt sitter man i en sits som man inte vill vara i och det får man se på då, säger Berget.

Tv: Milojevic: ”De är bäst i Sverige – Var ett lätt val”