Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berget om comebacken: ”Känner mig redo för spel”

Jo Inge Berget tränade för fullt under fredagen.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Norrmannen kan vara tillbaka i spel mot Lyngby på söndag.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Uwe Rösler.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Han har haft bekymmer med ljumskarna sedan i maj.

Nu är Jo Inge Berget redo för spel – enligt honom själv. 

– Jag känner mig redo, nu är det upp till Rösler att avgöra, säger norrmannen.

Det var i början på maj som Jo Inge Bergets skadebekymmer började. Han byttes ut skadad mot Kalmar FF och har egentligen inte tränat fullt ut med MFF förrän i dag fredag. 

Norrmannen förtydligar sina skadebekymmer. 

– Det har varit lite fram och tillbaka, inga större grejer men det har varit något litet hela tiden. Vi har väntat lite, tagit det lugnt och hoppats på att det ska bli bättre med tiden. Det har det också blivit, vilket är skönt. Jag är redo för att spela i morgon, sen är det upp till Uwe att avgöra. Det är skönt att känna att kroppen är med i alla fall. 

– Det har varit en stelhet i både ljumsken och utanför – inga muskelskador, men ett par känningar. Det har inte fungerat optimalt men har löst sig med lite vila, säger Jo Inge Berget.

Mådde inledningsvis bra efter ledigheten

Under uppehållet blev skadeläget något bättre för Jo Inge Berget, som kände att det inte var någon fara. Det tog dock inte många dagar innan ljumskarna började göra sig påminda, berättar han.

– Det var både lite konstigt och tråkigt att det kom tillbaka så snabbt. 

Tror du att det täta matchandet efter din ankomst till MFF kan ha påverkat något?

– Nej. Allt kändes bra, jag fick 90 minuter för första gången på länge och allt funkade, sen gick jag på semester och efter det kom det tillbaka. Nu hoppas jag bara att det är över med sånt här, säger Jo Inge Berget. 

Uwe Rösler har inte inkluderat Berget i matchtruppen mot Örebro SK. Därmed är det sannolikt att han i stället får speltid i söndagens träningsmatch mot Lyngby på Stadionområdets hybridplan.