Berget: "Domarna har bestämt sig"

Publicerad

Hammarby och Malmö FF gick till halvtidsvila efter 45 mållösa minuter.

Det hettade emellertid till en gång under halvleken, då Jo Inge Berget hamnade i luven på Marcus Degerlund.

Berget fick gult kort för tilltaget – någon han inte tyckte var korrekt.

– Domarna har bestämt sig för att ta Malmö i dag, säger han i C More.

Hammarby ställdes mot Malmö FF inför storpublik på onsdagskvällen.

Bortalaget började bäst och skapade flera lägen i början av matchen – men när halvtidsvisslan ljöd var det alltjämt 0-0 på resultattavlan.

Strax innan pausvilan hettade det emellertid till ordentligt nere på planen, sedan Hammarbys talang Marcus Degerlund dragit ner Malmös stortstjärna Jo Inge Berget.

Ilska mot domarna

Domaren blåste visserligen frispark för Berget – men han lackade ändock till rejält på Degerlund och knuffade omkull honom i rabaldret.

– Han drar mig och fortsätter hålla. Det är frispark, det ser du. Sen drar han ner mig. Sen ger jag honom en liten knuff, men alltså det här är fotboll, resonerar Berget i C More.

Norrmannen riktar vidare hård kritik mot domarna, och tycker att det gula kortet han tilldelades var felaktigt:

– Domarna har bestämt sig för att ta Malmö i dag, och då får man gult kort på sånt. Jag tycker inte det där är något gult kort. 

Slutade 1-1 i matchen

Matchen, då?

Efter att Hammarby tagit ledningen genom Smarason tidigt i den andra halvleken så kunde Anton Tinnerholm fastställa slutresultatet till 1-1.

Målvaktsingripandet vid kvitteringsmålet fick hård kritik av den samlade expertkåren efter matchen.

– Det är en jättetavla, den ska han ha alla dagar i veckan. Båda händerna är ju där, ett misstag, säger Jon Persson i C More.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag