Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Berg tvåmålsskytt i Kalmars storseger

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: PATRICK SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PATRICK SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Kalmar FF:s allsvenska succé fortsätter.

Laget körde över Degerfors på hemmaplan under söndagen.

– Jag tycker vi är bra både första och andra halvlek, skapar många chanser, säger Isak Jansson i Discovery Plus.

Kalmar FF tog ledningen i den 20:e minuten hemma mot Degerfors efter att Oliver Ekroth fått bollen på armen i straffområdet.

Oliver Berg var säker från straffpunkten och satte 1-0 till hemmalaget. Resultatet stod sig länge men i slutet av matchen rasslade målen in.

I den 73:e minuten mötte Isak Jansson bollen vid den första stolpen och placerade in 2-0 innan Oliver Berg utökade till 3-0.

Ett tröstmål från Victor Edvardsen räckte inte för Degerfors eftersom Sebastian Ring spikade slutresultatet 4-1 i den 83:e minuten.

– Jag tycker vi är bra både första och andra halvlek, skapar många chanser. Vi gör lite misstag här och där men vi räddar upp det bra, säger Isak Jansson i Discovery Plus.

Kalmar krossade Degerfors

Kalmar FF har nu 27 poäng i allsvenskan, vilket innebär lika många poäng som både IFK Norrköping och Hammarby på femte och sjätte plats. Degerfors är på 13:e plats med 18 poäng.

Degerfors tränare Tobias Solberg hade velat ha med sig en straff i första halvlek. Han var också missnöjd med lagets försvarsspel.

– Vi måste bli mycket hetare kring egen box och hantera det oavsett vad det står. Det rinner i väg och mål förändrar matcher. Om vi hade fått 1-1 på straff hade det blivit en helt annan matchbild.

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.