Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berättar om AIK-hånet: ”Just då passade det”

Detta är Malmö FF.
Markus Rosenberg firar guldmålet med att hyscha mot AIK:s publik.Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg och Guillermo Molins med Lennart Johanssons pokal hösten 2014.Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg har 180 minuter kvar av sin fotbollskarriär. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Två matcher kvar i karriären.

Då väljer Markus Rosenberg, 37, att vädra vad han tycker om Stockholm.

Malmö FF:s superstjärna vill helst inte sätta sin fot i huvudstaden – och minns sin kontroversiella gest mot AIK-fansen år 2014. 

– Just där passade det, säger Rosenberg i en lång intervju med Radiosporten.

Det hela började 2004 när han inte fick chansen i Malmö FF och lånades ut till Halmstads BK.

MFF pressades in på mållinjen – av ”Mackan” i HBK. Det var där Rosenberg fick sitt genombrott och han erkänner i en intervju med Radiosporten att han var irriterad över att inte riktigt ha fått chansen i MFF. Något som gav honom extra energi.

Dynamo Kiev på Stadion i Malmö på torsdag och FCK i Parken i Köpenhamn torsdagen den 12 december är vad som återstår av fotbollskarriären för en av MFF:s mest hyllade spelare genom tiderna – i Malmö.

Markus Rosenberg om Stockholm

I en lång intervju med Radiosporten, som publicerades på fredagen, berättar MFF-stjärnan om de stora matcherna – och hånet mot AIK.

Han vill helst inte åka till Stockholm.

– Nej, inte så länge jag inte behöver, småler Rosenberg och berättar om guldmålet på Friends 2014.

När matchen var fem minuter från tilläggstid, och AIK var på väg att förstöra MFF:s guldfest, klippte Marcus Rosenberg till i boxen och skickade in 3-2 bakom Patrik Carlgren.

– Det var härligt. För vi var lite skraja där på slutet. Det var skönt. Men vi hade några matcher på oss, vi hade väl tagit guldet i en annan omgång annars.  Det är alltid extra skönt att ta det där uppe, säger Rosenberg till Radiosporten och berättar om känslan att sänka just AIK.

Markus Rosenberg om gesten mot AIK

Efter guldmålet lyfte Rosenberg ett finger mot munnen och hyschade publiken – för att retas med AIK:arna.

– Det är inget man har förberett. Det bara kommer liksom. Om det varit någon annanstans hade jag kanske inte gjort det. Men just där passade det. Jag får bara höra det positiva här nere. Det är ingen som tycker det är något fel på det här. Om jag varit i Stockholm hade det kanske inte varit lika positivt. Men jag rör mig ju inte där, säger han.

Den kontroversiella gesten hänger kvar i minnet hos många AIK:are.

Efter MFF:s två matcher i Europa League är det alltså dags för Markus Rosenberg att checka ut från det ljusblå omklädningsrummet.

– Jag kommer att ha sorg och sakna fotboll i hela mitt liv. Jag kommer att sakna Malmö FF och vara en spelare. Jag tror att man måste tillåta sig själv att sörja, säger han.