Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bengtsson vill stoppa Hammarbys rekordjakt

”Röslers superfacit – MFF:s guldvapen?”
Rasmus Bengtsson.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Muamer Tankovic, Simon Sandberg, Alexander Kacaniklic, Darijan Bojanic och Nikola Djurdjic.Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hammarby stormar mot allsvenskt målrekord.

I vägen står bland andra Malmö FF – som hållit nollan i sex raka allsvenska matcher.

– Jag ska inte säga att det blir en självklarhet och en vana men man behöver inte längre tänka på hur man ska agera för att inte släppa in mål, säger mittbacken Rasmus Bengtsson.

Malmö FF förlorade med 1-0 mot Djurgården sen 25 augusti.

Sedan dess har serieledarna vunnit mot Kalmar, Norrköping, Elfsborg, Helsingborg, Eskilstuna och Göteborg utan att släppa in ett enda mål.

På söndagseftermiddagen möter MFF seriens målgladaste lag. Hammarby har gjort 67 mål på 27 matcher. Om Bajen gör fyra mål till under de tre sista omgångarna slår man Kalmar FF:s rekord från 2008. Sedan allsvenskan gjordes om till en 16-lagserie har inget lag gjort fler än 70 mål.

Rasmus Bengtsson ska göra sitt bästa för att försvåra Hammarbys rekordjakt. Att guldstriden snart avgörs är knappast något som minskar mittbackens motivation.

– På något sätt har man betat sig igenom hela säsongen och väntat på att det ska börja avgöras. Det blir extra kul det blir mycket folk, stort intresse och avgörande matcher. Senaste månaden har det varit avgörande matcher i stort sett hela tiden och jag tror att det passar vår trupp ganska bra också, säger Bengtsson.

Avstängningar i båda lagen

Hammarby saknar den avstängda duon Jeppe Andersen och Muamer Tankovic. Dessutom är Johan Wiland skadad. I MFF finns Anders Christiansen på skadelistan samtidigt som Bonke Innocent är avstängd och Oscar Lewicki osäker på grund av hälproblem.

– Det är alltid en eller ett par spelare som är borta. Det är så det funkar. Man får alltid in något nytt och något annat när någon är borta så det spelar ingen större roll, säger Bengtsson som hoppas att MFF:s trupp ska visa sig vara bredare än Hammarbys.

– Bredden har hjälpt oss i många matcher tidigare. Det är förhoppningsvis den, och vår absoluta spets, som ska avgöra till vår fördel nu.

Ni möter Hammarby, Lugano och AIK inom åtta dagar. Spelar du alla?

– Så länge inget allvarligt händer. En match i taget men jag är inställd på att spela allt som går. Sen får man se hur det ser ut på vägen. Så länge kroppen känns bra vill jag spela.

”Det är ett jättestort avbräck för MFF”
Ladda ner Kvällspostens app.