Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftat: mittfältaren förlänger sitt kontrakt

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Kvällsposten skrev det redan på söndagen.

Nu bekräftar Malmö FF att man förlänger kontraktet med mittfältaren Samuel Adrian.

22-åringens nya kontrakt sträcker sig över säsongen 2023.

Malmö FF är sju omgångar från SM-guldet 2020.

Bygget inför ett eventuell Champions League-kval 2021 är redan i full gång.

Spelare som är på utlån kan komma att säljas, rutinerade stjärnor kan komma att lämna klubben och förhoppningar finns om stora genombrott från spelare som redan finns i föreningen.

Kvällsposten redde i helgen ut kontraktläget och framtidsplanerna för Malmö FF:s spelartrupp.

I den texten avslöjades bland annat att mittfältaren Samuel Adrian, 22, får förlängt kontrakt.

På måndagen bekräftade Malmö FF uppgifterna.

Tufft år för Adrian

Adrian, som blev korsbandsskadad då han i fjol var utlånad till Kalmar FF, har skrivit under ett kontrakt som sträcker sig ytterligare tre år.

– Det senaste året har varit tufft för Samuel, men han har bevisat att han förtjänar ett nytt kontrakt i Malmö FF. Jag är imponerad över hans mentala styrka och sättet han har skött sin rehabilitering, säger MFF:s sportchef Daniel Anderson i ett pressmeddelande.

Samuel Adrian själv konstaterar i samma pressmeddelande:

– Det har varit ett krävande år med min långvariga skada, men jag har krigat på och tagit en dag i taget. Sakta men säkert har det gått åt rätt håll. Att jag skulle få komma in och spela en Europa League-match med Malmö FF hade jag haft svårt att tro för någon månad sedan. Det är hårt jobb som ligger bakom det och jag är väldigt glad över att förlänga mitt kontrakt med klubben.