Andreas Vindheim. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNAndreas Vindheim. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Andreas Vindheim. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Arnor Traustason. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNArnor Traustason. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Arnor Traustason. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Oscar Lewicki. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNOscar Lewicki. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Oscar Lewicki. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Bekräftat: Han missar semin mot Östersund

Publicerad

Molnen var många på Malmö FF:s skadehimmel efter cup-rysaren mot IFK Göteborg.

Oscar Lewicki utgick med skada, precis som Andreas Vindheim och  Arnór Traustason – på måndagen gav de regerande svenska mästarna besked kring sjukstugan.

– Han har haft en himla otur, säger Jesper Robertsson och berättar att Andreas Vindheim missar spel de kommande två veckorna.

Tre spelare tvingades alltså avbryta kvartsfinalen mot IFK Göteborg.

Nu redogör Malmö FF:s fysioterapeut för situationen.

– Andreas Vindheim landar olyckligt på knät och det vi har kunnat se är att det påverkat den bakre ledkapseln i knät. Det innebär att han kommer att vara borta ett par veckor, han landade väldigt olyckligt, säger Robertsson.

– Det var inget fult i situationen, och han har otur i hur han landar, säger Robertsson och berättar att norrmannen kommer att genomgå en magnetröntgen de kommande dagarna.

Finns chans till spel mot Östersund

För de andra MFF-spelarna ser framtiden ljusare ut. Det finns en möjlighet att samtliga kommer att vara disponibla till semifinalen i Östersund på lördag. Arnór Traustason lider av ett så kallat "genomtramp" och kommer de närmsta dagarna att börja trappa upp träningen.

– Det har blivit en ytlig blödning, men han har en god funktion i foten och det ser mycket bättre ut nu efter den akuta fasen. Vi hoppas och tror att han är disponibel på lördag.

En annan nyckelspelare, Oscar Lewicki, fick mot Göteborg en känning i vänster ljumske. För mittfältaren blir de närmsta dagarna en kamp mot klockan.

– Vi bedömer det inte som någon större muskulär skada. Vi får ta det lite dag för dag. Han har en okej funktion. Han kommer också att genomgå en magnetröntgen. Men att det inte är någon allvarligare skada, det kan vi säga redan i dagsläget, säger Jesper Robertsson.

Franz Brorsson som missade Göteborgsmatchen väntas återgå till träning de kommande dagarna, samma sak gäller för Pavle Vagic.

– Pavle gör de sista passen i gymmet innan han börjar återgångsfasen på plan. Franz kommer också att gå på plan de kommande dagarna.

Målvakten fick ont på träningen

Fredrik Andersson fick ont i en hand efter att ha räddat ett skott på måndagens träning.

– Handen gick in mot underbenet när han räddade ett skott. Men det ska inte vara någon fara och det är tänkt att han ska spela tisdagens U21-match mot Göteborg.

Den ende som är helt avskriven för spel till helgen mot Östersund är alltså Andreas Vindheim.

 

LÄS MER: "Hoppas att det blir kallt, det gillar inte Fouad"

 

Underlaget en stor bov

Det har tidigare riktats massiv kritik mot underlaget på Malmö IP och att det skulle vara en stor anledning till alla de skador som inte bara drabbat Malmö FF utan också FC Rosengård som till vardags spelar sina hemmamatcher på arenan.

Jesper Robertsson är den senaste att stämma in i kritiken.

Både Markus Rosenberg och Alexander Jeremejeff hade krampkänningar i slutet av Göteborgsmatchen.

– Den planen sliter på kropparna, men återhämtningsmässigt så ser det bra ut på båda spelarna, säger Robertsson och tillägger:

– Planen är hård och stum. Det blir ingen riktig dämpning. Generationsmässigt så har den också några år på nacken. En amatör som jag själv märker skillnad bara när jag går runt under träning. Jag kan vara trött i ländryggen efter ett pass på Malmö IP.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag