Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Dags för mig att söka ny utmaning”

Foto: BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Jens Fjellström lämnar sin tjänst i Malmö FF.

Den assisterande tränaren kommer under en övergångsperiod att arbeta med förberedelserna inför mötet med Chelsea innan Fjellström definitivt lämnar klubben.

– Jag har gillat varje dag på jobbet men känner att det är dags för mig att söka en ny utmaning.

Jens Fjellström anställdes sommaren 2016 av Malmö FF som assisterande tränare med ansvar för analys och data.

Tanken var att Fjellström dels skulle jobba med att videoanalysera så väl Malmö FF som kommande motståndare samt jobba med individuell utveckling av spelare på planen.

När Magnus Pehrsson fick sparken och efterträddes av Uwe Rösler blev Jens Fjellströms roll enbart videoanalytisk och han tog helt steget från träningsplanen.

Enligt vad Kvällsposten erfar från flera av varandra oberoende källor var tanken från klubbledningen att Fjellström kommande säsong också skulle vara en resurs under chefsscouten Vito Stavljanin.

Så blir det nu inte utan Fjellström väljer att lämna Malmö FF.

– Jag har gillat varje dag på jobbet men känner att det är dags för mig att söka en ny utmaning. Andra halvåret 2018 är det mest utvecklande och innehållsrika som jag upplevt inom fotbollen, både som spelare och ledare. Att med kniven mot strupen kunna utveckla ett nytt spelsätt, reparera ett skadat självförtroende och leverera resultat och underhållande fotboll i både allsvenskan och Europa trots att matcherna kommer med tre-fyra dagars mellanrum – det klarar nog bara Malmö FF, säger Fjellström i ett pressmeddelande.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson säger i samma pressmeddelande:

– Han kom in 2016 i en roll som assisterande tränare med ansvar för den analytiska delen och med tiden har hans roll som analytiker vuxit. Jens har lyft vår verksamhet enormt mycket i den rollen han har haft. Det är naturligtvis väldigt tråkigt att han lämnar oss, det är en stor förlust för Malmö FF. Nu har vi påbörjat processen för att hitta Jens ersättare. 

Jens Fjellström kommer under en övergångsperiod att jobba kvar i Malmö FF och arbeta med resten av staben i förberedelserna inför mötena med Chelsea i Europa Leagues 16-delsfinal.