Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lämnar MFF: ”Kommer inte överens om allt”

Uwe Rösler lämnar Malmö FF.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Uwe Rösler lämnar Malmö FF – trots att han två år i rad fört laget till 16-delsfinal i Europa League.

Kvällsposten kunde redan i onsdags avslöja nyheten.

– Nyligen kom Uwe till mig och sa att eftersom vi inte kommer överens om allt är det kanske bättre att vi går skilda vägar, säger sportchefen Daniel Andersson.

Efter en tung vår 2018 fick Magnus Pehrsson sparken av Malmö FF. Sportchefen Daniel Andersson hade tränaransvaret i tre matcher innan Uwe Rösler anställdes när laget låg på tolfte plats.

Tysken fick MFF att klättra i allsvenskan under hösten och kunde, i den sista omgången, ta sig förbi Hammarby för att säkra tredjeplatsen som gav Europa League-kval 2019.

Samtidigt tog sig MFF vidare från Europa League-gruppspelet där de mötte Genk, Sarpsborg och Besiktas.

2019 gav också framgång i Europa. på torsdagskvällen besegrades FC Köpenhamn vilket innebar förstaplats i gruppen där även Dynamo Kiev och Lugano deltog.

I allsvenskan gick det inte riktigt lika bra. SM-guldet missades och nu har Uwe Rösler gjort sitt i MFF.

Rösler lämnar Malmö FF

På en presskonferens på fredagsförmiddagen berättade Daniel Andersson att han och Uwe Rösler haft långa samtal om hur klubben ska kunna ta nästa steg. Enligt Andersson har man inte lyckats komma överens om vägen framåt.

Därför väljer man nu att gå skilda vägar.

– Min magkänsla säger att det är bättre att lämna, säger Uwe Rösler som blev känslosam i slutet av den presskonferens där nyheten bekräftades.

– Jag vill tacka styrelsen som gav mig chansen att komma hit och jobba för en så stor och fantastisk klubb. Jag vill tacka min tränarstab för att de hjälpt mig förstå svensk fotboll och kulturen. Jag vill tacka spelarna som enligt mig är det viktigaste i en fotbollsklubbklubb. De har köpt min idé om hur vi ska spela, hur vi ska träna. De har spelat några fantastiska matcher. Jag kan inte tacka dem nog för att de gjort mig till en bättre människa och en bättre tränare, säger Rösler.

Direkt efter vände han sig till MFF-supportrarna.

– Jag kommer sakna atmosfären som de skapat under kvällsmatcherna. De har hjälpt oss uppnå våra mål. Jag kan inte tacka dem nog för att de fått mig att känna mig som en del av den här klubben.

Uwe Rösler är inte ensam om att lämna MFF, även hans assisterande tränare Rob Kelly slutar.

– Jag vill tacka honom också. Han flög hem i morse. Det är en fantastisk människa och tränare, säger Daniel Andersson.

MFF på jakt efter ny tränare

För Malmö FF väntar nu ett tufft jobb där en ny tränare ska anställas.

– Vi har börjat lite, efter diskussionerna med Uwe. Nu kommer det bli bråda dagar. Det är inte enkelt att ersätta Uwe så det blir en tuff jul, säger Daniel Andersson.

Rösler tänker ta det en aning lugnare, men bara fram till årsskiftet.

– Nu ska jag ha en fin jul med min familj. Min önskan är att fortsätta vara tränare och att göra det så snart jag kan. Klubben har varit proffsig och rättvis mot mig och Rob. Jag kan börja jobba i princip direkt efter den 1 januari men jag har inte haft några diskussioner med någon annan klubb, säger Rösler.