Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftar: MFF-duon från start mot Varberg

Niklas Moisander med första starten sedan augusti.
Foto: FRITZ SCHIBLI
Även Johan Dahlin startar mot Varberg.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Jon Dahl Tomasson.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF drabbar samman med Varberg på bortaplan under söndagen. Jon Dahl Tomasson meddelar att såväl Johan Dahlin som Niklas Moisander ingår i elvan, vilket innebär att den sistnämnde gör sin första start sedan hemmamötet med Ludogorets i augusti. 

Malmö FF tränade i förmiddagssolen under lördagen. Oscar Lewicki var tillbaka på träningsplanen men är inte aktuell när Varberg väntar på halländsk mark under söndagen.

– Första hela träningen som han var med i dag. Han hade lite ont fortfarande men det går åt rätt håll. Men det är för tidigt att spela i morgon, säger Jon Dahl Tomasson. 

Anel Ahmedhodzic, som klev ut skadad på uppvärmningen mot Östersund i senaste allsvenska omgången förra helgen och som i veckan var avstängd mot Chelsea, är däremot spelklar mot Varberg och kan då kampera ihop med Niklas Moisander i försvaret. Efter att ha gjort comeback med ett inhopp mot ÖFK och sedan även bytts in mot Chelsea kommer nu finländaren starta mot Varberg.

– Jag kan berätta att Niklas startar, avslöjar Tomasson. 

”Dumt att chansa, men inga problem” 

En annan som kommer att starta mot Varberg är Johan Dahlin. MFF:s viktige keeper klev ut i halvtid mot Chelsea men Tomasson ger grönt ljus.

– Som jag sa efteråt (mot Chelsea) var han lite öm så det var dumt att chansa, men det är inga problem. 

Så det är Johan som står mot Varberg?

– Ja, det är det, säger Tomasson. 

Inte hundraprocentig: ”Det är man väl aldrig” 

Dahlin är redo att kastas in i den allsvenska hetluften även om han själv inte känner sig hundraprocentig.

– Det är man väl aldrig, men jag är i full träning och det känns bra, konstaterar 35-åringen. 

Tomasson om Toivonen: ”Tror det var solen” 

Den jämngamle Ola Toivonen, som i maj åkte på en korsbandsskada och därmed missar resten av säsongen, fanns också ute på träningsplanen under lördagen och körde för sig själv. Glädjande för både honom och MFF.

– Jag tror det var solen, säger Tomasson skämtsamt innan han fortsätter:

– Det var skönt att se honom och röra på sig. Han har varit borta länge. Någon gång tidigare har han också varit ute med bollen. Han är väldigt duktig på att hålla humöret uppe.

Under intervjun med Tomasson kommer just Toivonen förbi och skrattar när han får höra att Tomassons ironiska teori varför anfallsstjärnan var ute på planen berodde på att solen sken.

– Men det stämmer ju, kontrar Toivonen och skrattar han med.