Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftar: Lämnar Malmö – efter nyår

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ/STOCKHOLM. Guldrus och en överlycklig Anel Ahmedhodzic.

Då bekräftar han att han lämnar Malmö FF.

– Jag säger inte till vilken klubb, men jag säger att jag går i januari, säger Ahmedhodzic.

Anel Ahmedhodzic har varit en tongivande spelare för Malmö FF under säsongen och fick avsluta med ett guld efter 0-0 mot Halmstads BK under lördagskvällen.

22-åringen har nästan konstant ryktats till storklubbar som Chelsea och Atalanta, men han stannade kvar i Malmö FF säsongen ut.

Ahmedhodzic: ”Jag går i januari”

Efter en kortare guldfest med de planstormande supportrarna bekräftar den bosniske landslagsmannen att han kommer att lämna klubben.

– Jag kommer dra i januari.

Är det klart?

– Det är inte klart. Det finns några ligor jag hade önskat att spela i. Att ta två SM-guld räcker för denna gång, jag får återkomma igen om tio år. Drömligan är Premier League, säger han.

– Jag säger inte till vilken klubb, men jag säger att jag går i januari, säger Ahmedhodzic.

”Det ger eko”

Andreas Georgsson, sportchef i Malmö FF, om Ahmedhodzics framtid.

– Det har varit några transferfönster där det varit ett väldigt stort fokus kring Anels framtid och det kommer inte bli mindre denna vinter. Vi får väl se hur marknaden ser ut i januari, vi får se om det finns klubbar som är beredda att matcha det vi tycker Anel är värd.

– Efter de sista månaderna skulle jag bli förvånad om intresset inte blir ännu större för Anel har varit bra i Champions League mot det absolut bästa motståndet. Det ger eko. Han har visat för de klubbarna som kanske, varit lite tveksamma innan, att han håller.

Vilka summor pratar vi om?

– Det får vi se. Vi får se hur marknaden är i januari. Fotbollsävärlden är skakig. Kommer klubbar bromsa eller gasa? Det kommer påverka Anels marknadsvärde.

Daniel Andersson, sportdirektör Malmö FF:

Kan du bekräfta att Anel lämnar i januari?

– Nej, det kan man ju inte göra. Men det är klart att väldigt mycket talar för det. Han har gjort en fantastisk säsong, både i ligan och i Champions League och i landslaget. Det är ett stort intresse så det lutar väl åt det, men det är ingenting klart än.

Finns det något konkret?

– Det ligger ingenting konkret på bordet nu, men det är ett stort intresse.

Har inte Anel gått händelserna i förväg då?

– Ja, nej. Det är helt okej. Det är inga konstigheter.

MFF svar om prislappen

Det här snacket har funnits i två tidigare fönster. Är det närmare nu?

– Ja, det tycker jag. Det var lite intresse tidigare också men det känns som att det är väldigt många klubbar intresserade. Sen får vi se om det kommer något konkret. Det lutar åt det, men ni känner ju mig och jag går aldrig händelserna i förväg.

Har ni sänkt prislappen på honom?

– Nej, vi värderar honom på samma sätt. Sen vad det är för prislapp, det får man se.

Börjar du känna att ju fler fönster som passerar, desto lägre blir prislappen? Borde ni sälja honom nu för att kunna kapitalisera på er egen ungdomsverksamhet som ju är ett av era mål?

– Det är väl klart att man väger in allt sånt. Ni är smarta människor och förstår lika väl som jag att ju längre tid som går och ju närmre hans avtal går ut så går värdet ner och man måste sälja om man ska ha mycket betalt. Sen behöver det inte nödvändigtvis vara nu. Det kan vara i ett sommarfönster också om man nu ska pressa det till det yttersta, men det är ett enormt intresse kring honom.