Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kan ha gjort sin sista hemmatch för MFF

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Seger mot Elfsborg och nyblivna serieledare.

Men allt är inte guld och gröna skogar i Malmö.

Matchen kan nämligen ha varit Anel Ahmedhodzics sista på Eleda stadion.

– Den chansen är ganska stor, säger supertalangen själv. 

Anel Ahmedhodzic spelade fram till Malmös ledningsmål i den första halvleken. Som så många gånger förr mötte mittbacken ett långt inkast från Jonas Knudsen.

Bollen skarvades i stolpen, innan den snappades upp av Jo-Inge Berget och 1-0 var ett faktum. 

– Om man inte vet att vi ska slänga långa inkast på mig har man gjort dålig planering. Men det är svårt att stoppa, säger Anel Ahmedhodzic, och konstaterar:

– De är nästan omöjliga att stoppa. 

Segern med 2-1 mot Elfsborg innebär att Malmö kliver upp till serieledning. Visserligen har skåningarna spelat en match mer än Djurgården – men parkerar ändock en poäng ovanför stockholmarna. 

”Jag var inte aggressiv” 

För egen del har Anel Ahmedhodzic varit tillbaka i Jon Dahl Tomassons startelva de senaste två allsvenska omgångarna. Mittbacken bänkades när MFF kryssade, 1-1, mot AIK. 

– Jon känner mig bra och det han gjorde var riktigt bra. Jag tog det på rätt sätt. Det gynnade mig och klubben. Det var bara smart, säger Anel Ahmedhodzic.

Den unga mittbacken är självkritisk när han blickar tillbaka på sin andra allsvenska säsong med MFF:

– De första fyra matcherna var jag inte så aggressiv. Jag slappnade av lite för mycket. Men efter bänkningen har jag blivit mer aggressiv och bättre än förut. 

Efter sitt genombrott under fjolårets guldsäsong har Anel Ahmedhodzic ständigt omgärdats av flyttrykten. Framför allt har 22-åringen kopplats ihop med en flytt till Serie A och Atalanta. 

”Vi får se om något är på gång”

Torsdagens match mot Elfsborg kan faktiskt ha varit Anel Ahmedhodzics sista hemma på Eleda stadion. Härnäst möter MFF nämligen Örebro på bortaplan och därefter väntar ett långt EM-uppehåll.

– Det är möjligt. Vi får se om något är på gång i juli när det öppnar, säger Ahmedhodzic.

På en rak fråga hur stor chansen är att 2-1-segern var Anels sista tillställning hemma i Malmö svarar MFF-stjärnan: 

– Jag vill inte lägga någon siffra. Men den är rätt så hög.

Du säger att chansen är rätt hög att detta var din sista match. Hur har det då varit att gå miste om att spela inför den häxkittel som det kan vara här?

– Sorgligt, säger Anel Ahmedhodzic, och fortsätter med en pik mot myndigheterna:

– Vad ska jag säga? Det är corona, men vi har ändå fem tusen personer på Skansen och vi har mer folk på Ica än vad vi kan få in här, där vi har plats för 23 000. Det är bara ett skämt att vi kan ha mer folk på Ica än här. Jag vet inte vem som har hand om det, men jag tycker det är dåligt hur det har hanterats. 

Förutom Malmö har Anel Ahmedhodzic även representerat danska Hobro, dit han var utlånad från just MFF säsongen 2019/20. Allt som allt har den bosniska landslagsmittbacken gjort över 50 tävlingsmatcher för Malmö FF. 

Vad är det som gör att ni leder serien?

– Vi har väldigt bra spelare och vi har en bra plan. Vi jobbar hårt och vi har ett fantastiskt lag, konstaterar Anel Ahmedhodzic.