Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftar: Dahlin är tillbaka mot Dif

Johan Dahlin kommer vakta MFF-målet mot Djurgården.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Jon Dahl Tomasson bekräftar att Johan Dahlin står mot Djurgården.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Skadeeländet börjar lätta för MFF.

På lördag är målvaktsstjärnan Johan Dahlin tillbaka mellan stolparna. 

– Det är bra att vi får tillbaka vår förstemålvakt som kan styra försvaret, säger Jon Dahl Tomasson.

Champions League-mötet mot Juventus är avklarat och glömt. Nu blickar MFF vidare mot den allsvenska guldjakten, där rena toppmatchen mot tabellettan Djurgården väntar under lördagen.

Malmö parkerar på en fjärdeplats i tabellen, tre poäng bakom helgens motståndare. Även Elfsborg och AIK återfinns före MFF i den allsvenska toppen.

– Alla matcher är viktiga. Men vi går ut på planen för att vinna samtliga matcher, det är vår utgångspunkt. Vi gläder oss över att det kommer en stor match, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Johan Dahlin tillbaka i målet

Den sista tiden har Malmö dragits med en förhållandevis lång skadelista. Under fredagens matchförberedande träning på Eleda stadion saknades bland annat nyförvärvet Sergio Peña, mittfältaren Oscar Lewicki och den rutinerade försvararen Niklas Moisander.

– De är inte klara (för spel). Det går bättre för Oscar och det går långsamt för Niklas, säger Tomasson.

Peña?

– Det går också bättre, men han är inte redo. 

Har du någon aning om när någon ur den trion kan tänkas vara tillbaka?

– Det är supersvårt. Det jag kan säga är att det går bra, men bra är egentligen inte rätt ord utan det går bättre. För om det hade gått bra hade de kunnat spela i morgon och det kan de inte. 

Men MFF-tränaren hade även goda nyheter att delge under fredagens pressträff. Johan Dahlin har tränat en hel del den sista tiden och fanns på bänken mot Juventus.

Mot Djurgården är han tillbaka mellan stolparna igen.

– Johan ska stå i mål och det är bra att vi får tillbaka vår förstemålvakt som kan styra försvaret, säger Tomasson.

– Men Ismael (DIawara) ska också få beröm för han har gjort det bra i en svår situation. Han spelade om en plats i Champions League mot Ludogorets, han spelade i ligan och han spelade Champions League-fotboll mot Juventus, ett topp-10 lag i världen. 

”Vi vill göra det omöjligt”

I samband med 3-0-förlusten mot Juventus tvingades mittfältaren Erdal Rakip till ett byte redan efter en timme. Men han är tillbaka i träning och redo för spel mot Djurgården.

– Det var som det drog upp sig i vaden, så jag tog det säkra. Men kroppen känns bra nu, säger Rakip. 

Malmö FF har haft svårt mot just Djurgården de senaste åren. De båda klubbarna har ställts öga mot öga fem gånger sedan 2019 – tre av matcherna har DIF vunnit, en har slutat med skånsk viktoria. 

När MFF och Djurgården möttes på Tele2 arena tidigare under våren blev det en övertygande 3-1-vinst för stockholmarna.

– Att spela på två fronter är nästan omöjligt, men vi vill göra det omöjliga. Vi vill vara framgångsrika i Europa och det har vi varit. Vi vill vinna ligan och det gör vi vårt bästa för att nå, säger Jon Dahl Tomasson.

Lördagens match mellan Malmö FF och Djurgårdens IF har avspark klockan 15.00.

TV: SE FLER SPORTNYHETER