Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beijmos passning: ”Vi har den bästa truppen”

Milojevic om nya tränarjobbet: "Det är perfekt tidpunkt nu"
Felix Beijmo är tillbaka efter sin skada.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Konkurrensen med Eric Larsson är hård för Felix Beijmo.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Felix Beijmo är tillbaka efter nyckelbensfrakturen.

Han ser positivt på tränarbytet – och är inte orolig över att konkurrenterna rustar sina trupper samtidigt som Malmö FF inte värvat en enda spelare.

– Får vi behålla det lag vi har nu så ser jag oss som favoriter till att ta guldet igen, säger högerbacken.

Efter att ha tagit en ordinarie plats i Jon Dahl Tomassons startelva på sommaren bröt Felix Beijmo nyckelbenet och missade avslutningen av året. Målsättningen var först att ta sig tillbaka och spela någon av de sista matcherna 2021. Det gick inte. Men när försäsongen 2022 inleddes förra veckan var Beijmo med på planen.

– Jag har fått testa nyckelbenet lite, fått några smällar och gett några smällar. Det har varit skönt att få bekräftat att det håller och är läkt, säger han.

Nyttigt med tränarbyte

Att vara med från starten på försäsongen kan vara avgörande för hur mycket speltid det blir under våren.

– Så fort jag insåg att jag inte skulle komma tillbaka till de sista matcherna på förra säsongen så var målet att vara med fullt ut när vi drog i gång igen. När det blev så att vi fick en ny tränare så kändes det ännu viktigare att verkligen vara redo, säger Beijmo.

Han ser positivt på tränarbytet där Milos Milojevic ersätter Jon Dahl Tomasson.

– När det kommer in en ny tränare så blir det lite att alla får visa upp sig från start. Milos har varit väldigt tydlig med att han gillar att se vem som presterar på träning, lägger ner arbetet och verkligen vill hjälpa laget. Jon gjorde ett fantastiskt jobb med två SM-guld och ett Champions League men samtidigt kan det alltid behövas lite ny energi in i en trupp som vår där man ska hålla många starka personligheter på tå.

Konkurrerar med Larsson

Det egna chanserna till speltid är goda, tror Beijmo.

– Det är upp till mig själv att visa att jag ska ha min plats. Jag tycker att det kändes bättre och bättre förra säsongen. Jag spelade mycket under sommaren. Jag skadade mig men jag har kommit tillbaka nu och känner mig i fint slag så jag hoppas kunna göra det bra från start. Då ska det nog finnas goda möjligheter.

Är det hugget i sten att det är enbart högerbacksplatsen du konkurrerar på, med Eric Larsson?

– Milos har väl lite lätt annonserat att vi ska börja med ett 4-3-3 och då är det väl högerbacksplatsen framför allt som är min eller Erics. Jag kan spela mittback också och kommer göra ett jobb där tränaren vill ha mig men det är högerback som är min främsta position och där jag vill spela.

Hur behåller man den goda lagkamratskapen när man så tydligt konkurrerar om en plats som du och Eric?

– Man måste kunna skilja på konkurrens på planen och allt vid sidan av. Jag försöker alltid bidra med god energi och vara en positiv fläkt i omklädningsrummet. När någon annan spelar så supportar jag dem och när jag spelar så förväntar jag mig detsamma. Sen vet jag själv om at man är besviken när man inte spelar, det kommer jag också vara. Det är normalt. Det viktigaste är att man kommer in till Stadion och till omklädningsrummet med positiv energi när det väl gäller.

Det börjar hända en del i övriga förväntade topplags trupper. Ni har bara tappat spelare. Hur mycket går man som spelare och funderar på truppbygget?

– Vi har den bästa truppen i allsvenskan och vi har de bästa spelarna. Får vi behålla det lag vi har nu så ser jag oss som favoriter till att ta guldet igen. Det är inte så att jag går och funderar jättemycket på vad de andra lagen värvar eller vad vi kommer göra. Sen är det självklart alltid roligt med bra spelare som kommer hit. Vi får se vad Georgson, Danne och Milos tar för beslut. Det blir kanske någon som lämnar också, vi får se, men som det är nu känner jag mig väldigt trygg med mina lagkamrater och den kvalitet de håller. Vi är väldigt gott förberedda inför säsongen.

Hyllar de unga spelarna

Malmö FF har tappat Antonio Colak, Franz Brorsson och Bonke Innocent men ännu inte fått in något nyförvärv. Däremot har en hel del spelare återvänt från utlåningar. De har imponerat på Beijmo.

– Jag tycker att Amin Sarr kommit tillbaka jättefint på starten av försäsongen. Det ser verkligen ut som att han är hungrig på att få visa upp vad han går för. Även Hugo Andersson har gjort det jättebra första veckan och hade en fin höst i Värnamo. Det är väl två spelare som också kan få visa vad de går för? David Edvardsson har gjort det jättebra på Bonkes position så jag tycker vi har väldigt bra spelare och vi har nya som hela tiden kommer upp och är hungriga.

Milojevic: "De är bäst i Sverige – Var ett lätt val"