Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beijmos krav på MFF – för att återvända

Därför lämnar Uwe Rösler MFF.
Felix Beijmo kan stanna i MFF – men har ett krav.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lånet från Werder Bremen tycker att MFF borde lösa tränarfrågan så fort som möjligt.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Daniel Andersson har en del att jobba med.Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Felix Beijmo, som varit på lån i Malmö FF under hösten, är från och med nyårsdagen återigen Werder Bremens spelare.

Ytterbacken utesluter dock inte en fortsättning i Malmö FF, men pekar tydligt på vad som behöver falla på plats.

– Först och främst måste de få klart med en ny huvudtränare, säger Felix Beijmo i ett sms.

I augusti 2019 meddelade Malmö FF att man lånat in Felix Beijmo från tyska Werder Bremen. Avtalet skrevs till att gälla under återstoden av den allsvenska säsongen, och Beijmo har vid flera tillfällen berättat om hur han trivs i Malmö.

– Nu har jag kommit in i det här, jag trivs väldigt bra och det har känts bra att komma hem till miljöer man känner igen och till allting som finns runtomkring, sa han så sent som i november.

Under tiden i MFF har det hittills blivit tolv matcher och ett mål för högerbacken. 

”Måste få klart med en ny tränare”

Precis innan årsskiftet meddelade dock Frank Baumann, sportchef i Werder Bremen, att Beijmo inte var aktuell till att följa med på lagets träningsläger till Mallorca. 

– Felix ska leta efter en ny klubb i lugn och ro, sa Baumann till deichstube.de

Beijmo är själv inställd på att återvända till Tyskland den 14 januari som överenskommet, men utesluter inte att han antingen stannar i eller kommer tillbaka till Malmö och MFF.

– Det stämmer som du säger att jag från och med i dag (1 januari) är Werders spelare. Malmö är dock alltid ett alternativ och förblir det, men först och främst måste de få klart med en ny huvudtränare. Sådant är väldigt viktigt även för oss spelare, säger Felix Beijmo i ett sms till Kvällsposten.

Ingebrigtsen och Nielsen uteslutna

Malmö FF:s tränarjakt har varit ett hett ämne under de gångna veckorna. Namn som David Nielsen från AGF Århus och Kåre Ingebrigtsen från Oostende i Belgien har båda diskuterats i medierna, men Nielsen förlängde avtalet med AGF och Ingebrigtsen lämnade Oostende för att i stället ta över cypriotiska storklubben APOEL.

Därmed går tränarjakten vidare för MFF efter att klubben och den förre tränaren Uwe Rösler valt att avsluta samarbetet dagen efter Malmös seger i Europa League mot FC Köpenhamn och avancemanget till sextondelen mot Wolfsburg.