Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Befarar bråk på läktaren – hemmaklacken kan flyttas

Mjällby klart för Allsvenskan 2020
Mjällby är tillbaka i allsvenskan säsongen 2020.Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Klubben överraskade alla experter när man tog hem superettan före Varbergs BoIS.Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Men nu kan supportersektionen komma att flyttas från mitten av långsidan.Foto: ULF RYD

Räddningstjänsten, polisen och Svensk Elitfotboll befarar att det kan bli stökigt på Strandvallen i allsvenskan 2020.

Nu kan hemmaklacken tvingas flytta. 

– Detta kom som en överraskning för oss, säger supporterklubben Sillastrybarnas ordförande Peter Olofsson i ett sms till Kvällsposten. 

Det var Blekinge Läns Tidning som först rapporterade om att förändringen kan komma att ske inför Mjällbys återkomstsäsong i allsvenskan. 

Veckan innan jul hade Sölvesborgs kommun och fritidschefen, tillika förre Mjällbyspelaren, Fredrik Olsson ett arenabesiktningsmöte med Räddningstjänsten, polisen och Svensk Elitfotboll för att se till vad som behöver åtgärdas på Strandvallen inför den allsvenska premiären.

Besiktningsprotokollet har ännu inte delgivits Fredrik Olsson, berättar han för BLT, men det var framför allt en punkt som väckte funderingar hos parterna.

– Det var väl främst polisen och räddningstjänsten, men även Svensk Elitfotboll, som såg faror i att det kan bli bråk mellan supportrarna. Man pekade bland annat på risker vid halvtidsvilan då många av båda lagens supportrar går till samma kioskbyggnad och köper korv. Där är det bara ett staket emellan, sa Fredrik Olsson till BLT. 

”Kommer som en överraskning”

I dagsläget befinner sig Mjällby AIF:s klackkärna i mitten på den ena långsidesläktaren. Bortasektionen befinner sig bakom det ena målet, där det i nuläget endast är ett staket som separerar läktarna från varandra. 

Nu kan hemmalagets supportrar alltså behöva flytta från sin nuvarande plats, till exempelvis bortre delen av samma läktare. 

Supporterklubben Sillastrybarnas ordförande Peter Olofsson: 

– Detta kom som en total överraskning för oss, vi har inte hört någonting om detta tidigare. Vi har så klart inga planer på att flytta vår sektion i dagsläget, säger Olofsson i ett sms. 

Ni har alltså inte varit i kontakt med kommunen eller klubben om det här?

– Vi hade planerat att ta ett möte med Mjällby efter jul och nyår. Annars har vi inte hört något i frågan. I gengäld verkar besiktningen varit gjord veckan innan jul så anar att Mjällby tänkte ta upp det med oss efter helgerna. Vi ska höra av oss till klubben och boka in ett möte så snabbt som möjligt för att hitta en lösning som passar både oss och klubben. Sen återstår det att se om kommunen väljer att medverka i diskussionen.