Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Bara en träningsmatch – men ingen rolig känsla”

Kalmar jublar efter matchens enda mål mot MFF.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
MFF förlorade lördagens träningsmatch med 1-0.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Det blev ovanligt känsloladdat för att vara en enkel träningsmatch.

Till sist blev det uddamålsseger för Kalmar – inför drygt 170 MFF-supportrar.

– Även om det bara är en träningsmatch är det ingen rolig känsla, säger Hugo Andersson, som gjorde sin första match efter utlåningen i Danmark.

Visserligen hade sommarvärmen mer eller mindre blåst bort under de gråmulna molnen. Men de 170 åskådarna såg till att det blev fotbollsfest på Heleneholms IP ändå. 

Malmö FF bjöd på en pigg matchinledning där bland annat junioren Markus Björkqvist var nära att göra lördagens första mål mot Kalmar FF. 

– Allt som allt var det en riktigt fin match där vi fick testa många olika spelare. Jag provade ett annorlunda system i den första halvleken, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

170 åskådare var på plats och fick se Malmö FF:s träningsmatch mot Kalmar FF. Ett drygt 20-tal hade även samlats utanför arenan.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Redan på förhand avslöjade Jon Dahl Tomasson att det skulle bli många byten under lördagens träningsmatch

Det dröjde drygt en halvtimme innan han genomförde sitt första – när norrmannen Jo Inge Berget åkte på en skada och tvingades kliva av.

In kom i stället unge Mubaarak Nuh.

– Vi vill inte ta några risker vid sådana här matcher. Men det ska inte vara någon större fara, säger Tomasson, som inte fick se något mål under den första halvleken:

– Vi skapade riktigt många chanser i dag, det får man vara ärlig att säga. Så det var riktigt, riktigt, bra. 

Inför matchens andra halvlek fick den lilla hemmapubliken för första gången anledning att jubla. Efter tio månaders skadefrånvaro gjorde nämligen målvaktsstjärnan Johan Dahlin comeback.

Och visst hade supportrarna saknat sin målvakt.

När Johan Dahlin slog sin första passning drog han ner dagens kanske längsta applåd. 

”Det är ingen rolig känsla”

När Malmö och Kalmar ställdes mot varandra i allsvenskan blev det 3-1 till MFF efter en dominant himmelsblå insats.

På lördagen såg gästande KFF desto piggare ut – ja, smålänningarna tog till och med ledningen.

En snabb spelvändning ledde till ett avslut som prickade Johan Dahlins högra stolpe. Returen hamnade hos en påpasslig Noah Shamoun, som enkelt gjorde 1-0 i det mer eller mindre helt tomma målet.

– Vi slarvar för mycket och tappar enkla bollar på mitten. Vi får en del omställningar emot oss, säger MFF-mittbacken Hugo Andersson, som byttes in inför den andra halvleken. 

Ju närmre klockan tickade mot slutet - ju hetare blev känslorna.

Först ropade gästande Kalmar efter rött kort på Bonke Innocent – strax innan tilläggstiden började ropade Malmö efter frilägesutvisning när Antonio Colak drogs ner.

Ordsalvorna duggade periodvis tätt mellan de båda bänkarna. 

– Det var en fajt i dag. Det kunde varit ett rött kort när Antonio tacklades. Då hade det blivit ett rött kort och tre gula, säger Jon Dahl Tomasson, som inte fick se något kvitteringsmål.

Hans MFF förlorade med uddamålet, 1-0.

”Ingen rolig känsla”

– Det är så klart tråkigt. Vi gör inte mål och vi förlorar. Även om det bara är en träningsmatch är det ingen rolig känsla, säger Hugo Andersson.

Hur summerar du din egen insats?

– Ja ... Jag vet inte, helt okej, väl? Jag vinner några dueller och kan sätta några passningar.