Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bakslag för Kalmar: Johansson skadad

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Piotr Johansson tvingades bryta mot AIK.

Nu får Kalmar FF klara sig utan succébacken i några veckor.

– Vi har gjort en ultraljudsundersökning på Piotr som visar på en skada i baksida lår, en bristning, säger KFF-tränaren Magnus Pehrsson till Barometern.

Malmö FF-produkten Piotr Johansson har startat samtliga 14 matcher i allsvenskan för Kalmar den här säsongen.

Men i lördagens match mot AIK bars vingbacken ut på bår i den 38:e matchminuten – och KFF-supportrarna höll andan.

Nu har den första skadedomen kommit. 

– Vi har gjort en ultraljudsundersökning på Piotr som visar på en skada i baksida lår, en bristning. Vi kommer förmodligen att göra en undersökning med magnetkamera också för att få än mer exakt info. Han kommer vara borta några veckor, exakt hur lång tid får vi återkomma med men han är tyvärr borta i helgen, säger Magnus Pehrsson till Barometern.

Kalmar FF:s tränare fortsätter:

– Den första indikationen var att det var en större bristning men vi får ge tidsperspektivet utifrån att vi gjort ytterligare en undersökning. Men han är borta några veckor, sedan om det är två, fyra eller sex, den informationen har vi inte nu, säger Magnus Pehrsson till tidningen.

Fröling redo för spel – Sachpekidis ska undersökas

Den lovande anfallaren Nils Fröling klev också av skadad mot AIK i den första halvleken. Han bör dock vara redo för spel i helgen, meddelar Magnus Pehrsson.

Men KFF:s skadelista tar inte slut där. Mittfältaren Filip Sachpekidis dras med en skada i baksida lår och kommer magnetröntgas under onsdagen.

Sedan tidigare är även Gbenga Arokoyo och Johan Stenmark långtidsskadade. 

Kalmar har sex raka matcher i allsvenskan utan seger. Laget ligger på 13:e plats i tabellen. På lördag väntar en viktig bortamatch mot bottenkonkurrenten AFC Eskilstuna.