Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backen lämnar MFF – bryter kontraktet

Rasmus Bengtsson bryter med MFF.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Rasmus Bengtssons tid i Malmö FF är över. 

Enligt SportExpressens uppgifter har parterna förhandlat om att bryta kontraktet under en längre tid - och är nu nära en lösning. 

Att mittbacken bryter med MFF väntas bli officiellt inom kort. 

Rasmus Bengtsson har under flera år varit en av allsvenskans bästa försvarare och en nyckelspelare i Malmö FF sedan han återvände till klubben 2015. Han var också en av de mest framträdande när Malmö FF mötte Wolfsburg i Europa Leagues 16-delsfinaler för nästan exakt ett år sedan. Där drabbades mittbacken sedan av en knäskada som han jobbade sig tillbaka ifrån. Men någon mer match från start blev det inte i MFF.

Ansåg sig orättvist behandlad

I en intervju med Aftonbladet skrädde sedan försvararen inte orden och menade att han hade blivit behandlad som en råtta av klubbledningen. Han var också tillbaka och redo för spel i slutet av allsvenskan, men förutom ett kort inhopp mot IFK Göteborg i slutet av oktober då Franz Brorsson skada sig, har det inte blivit något spel. Han har dessutom stoppats från att spela matcher med MFF den här säsongen med hänvisning till att det pågår ett personalärende. Det har länge stått klart att sprickan mellan Jon Dahl Tomasson och Bengtsson inte går att reparera och enligt SportExpressens uppgifter står det nu klart att Bengtsson bryter sitt kontrakt med Malmö FF, trots att han har kontrakt även över 2021. 

Bryter med Malmö FF

Parterna har förhandlat om en brytning och enligt flera källor till SportExpressen ska det nu vara klart med att parterna går skilda vägar. Eftersom att 34-åringen har över tio månader kvar på sitt kontrakt lär köps han ut av MFF. Ett besked som väntas bli officiellt redan inom en vecka. Bengtsson gjorde sammanlagt 131 tävlingsmatcher för Malmö FF där han stod för elva mål och tre framspelningar. Han har vunnit tre SM-guld och har tre holländska cuptitlar med Twente på sitt cv. Dessutom har han gjort fyra A-landskamper för Sverige och 13 U21-landskamper.