Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryktas bort: ”Jag har inte pratat med MFF”

Fouad Bachirou jublar efter segern mot Besiktas i Istanbul.Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP TT NYHETSBYRÅN
Fouad Bachirou inför en av höstens Europa League-matcher.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
9 januari 2018 presenterades Fouad Bachirou som MFF-spelare.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Fouad Bachirou, Malmö FF.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Minnesota i MLS och Swansea och Brentford i engelska Championship.

Rykten om att Fouad Bachirou kommer att lämna Malmö FF i vinter har varit många.

Tillbaka i Malmö efter semester pratar mittfältsstjärna nu om sin framtid.

– Jag är 29 år nu, jag är ambitiös, jag har aldrig ljugit om det. Alla vet att min ambition är att gå så långt jag kan, säger Bachirou.

På fredagen samlades merparten av Malmö FF:s spelartrupp efter semestern.

Fysiska tester inledde träningsåret och på lördagen genomförs medicinska tester innan årets första fotbollsträning blir på måndag kväll med start 17.00.

Under höstens Europa League-spel har Fouad Bachirou varit en av lagets allra bästa spelare och under julhelgen avslöjade Kvällsposten att intresset för innermittfältaren var stort från MLS och att Minnesota United var beredda att erbjuda över 10 miljoner kronor i årslön.

– Det har varit mycket snack. Jag har varit på semester och har inte svarat i telefon och tagit reda på vad som varit på gång, säger Bachirou som på fredagen var på Stadion för första gången sedan hemkomsten från Istanbul och bragdmatchen mot Besiktas.

– Nu ska jag kolla med klubben så klart. I dag var det lite löptester och det är ingen på plats i bygget för det snacket egentligen, så vi kommer förmodligen att ta ett snack på måndag.

Minnesota värvade annan mittfältare

Enligt vad Kvällsposten erfar var Minnesota inte beredd att betala mer till Malmö FF än cirka 10 miljoner kronor och signade så sent som natten till fredagen i stället MLS-ikonen Osvaldo Alonso från Seattle Sounders.

Samtidigt har Fotbollstransfers.com skrivit att Bachiorus förre tränare i Östersund, Graham Potter, vill ha mittfältaren till sin nya klubb Swansea City och att även Brentford – som har samma ägare som det FC Midtjylland MFF slog ut ur Europa League-kvalet i somras – vill värva MFF:aren.

Själv säger sig Fouad Bachirou vara dåligt uppdaterad.

– Jag har inte pratat med min agent eller med klubben. Så det är inte så mycket jag kan säga. Vad jag vet är det mest spekulationer. Jag vet inte om Malmö har pratat med någon klubb eller så.

Förra året lämnade du Östersund innan 16-delsfinalen mot Arsenal, nu är du i ett liknande läge med spekulationer om en flytt. Tror du att du kommer att spela matcherna mot Chelsea?

– Det är en helt annan situation nu. Förra året vill jag flytta. Att missa mötena med Arsenal var svårt för mig, men jag ville gå vidare i min karriär och jag vill hela tiden utvecklas och förbättra mig. 

– Men situationen förra året var att jag verkligen kände att det var dags att gå vidare. Nu är situationen inte den samma. Jag har startat något här i Malmö, jag är glad att fortsätta här men samtidigt har jag ambitioner, säger Fouad Bachirou.

Trivs i Malmö FF

Fouad Bachirous kontrakt med Malmö FF sträcker sig över säsongen 2021.

– Jag fyller 29 år nu, jag är ambitiös, jag har aldrig ljugit om det. Alla vet att min ambition är att gå så långt jag kan. Om det kommer en sådan möjlighet så kommer jag att analysera den med klubben och prata om det. Det är skillnaden mot förra året.

Fouad Bachirou poängterar att han trivs i Malmö.

– Jag är nöjd och glad. Det var jag även i Östersund fast jag vill gå vidare. Jag är övertygad om du agerar rätt mot människor så agerar de rätt mot dig. Och jag försöker alltid att agera rätt mot klubben jag spelar för, sedan får vi se var det tar mig.

– Jag har kontrakt och i slutändan är det klubbens beslut. Men än så länge är det spekulationer. Om rätt möjlighet kommer och klubben är nöjd med vad de erbjuds, då kommer vi så klart att överväga det och se vad vi kan göra, säger Foaud Bachirou.