Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bachirou lämnar Malmö – detaljer från Nottingham

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Fouad Bachirou, 30, är på väg att lämna Malmö FF.

Enligt uppgifter till SportExpressen är mittfältaren detaljer från Nottingham Forest. Klubbarna är överens om en affär där MFF får omkring sju miljoner kronor. 

Malmö FF:s mittfältsstjärna Fouad Bachirou, 30, har ryktats vara på väg bort från klubben i omgångar. Trots att det genom åren funnits ett intresse från bland annat MLS-klubbar har spelaren stannat kvar i MFF och i fjol förlängde han kontraktet.

Nu är dock MFF på god väg att sälja mittfältaren till England.

Lämnar för engelsk klubb

Enligt uppgifter till SportExpressen är Fouad Bachirou detaljer från att bli klar för Championship-klubben Nottingham Forest. Klubbarna är överens om en affär där prislappen landar på omkring sju miljoner kronor.

Klubbarna diskuterar just nu hur betalningen ska läggas upp. Om inget oförutsett händer och allt går som det ska flyger Bachirou i dagarna över till England för den obligatoriska läkarundersökningen. 

Därmed har spelaren spelat sin sista match i MFF-tröjan.

Bachirou värvades till Malmö FF från Östersund 2018. Under tiden i MFF har han hjälpt klubben till gruppspel i Europa League två gånger - där det såväl första som andra året blev avancemang till sextondelsfinal. Totalt har han spelat 94 matcher för MFF och gjort sex assist.

Den här säsongen har Bachirou svarat för nio starter och två inhopp.

30-åringen är uppvuxen i en Parisförort och spelade också i PSG som junior. Bachirou har rötter från ön Komorerna utanför Afrikas östkust. Mittfältaren har sedan 2014 representerat just Komorerna på landslagsnivå.   

SportExpressen har sökt Malmös sportchef Daniel Andersson utan framgång.