Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅNFoto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
 Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Fouad Bachirou är klar för Malmö FF

Publicerad

Efter flera turer är Östersunds nyckelspelare Fouad Bachirou officiellt klar för Malmö FF.

Mittfältaren fyller en viktig lucka på mästarnas mittfält.

– Jag vill pröva mig själv på högsta möjliga nivå och i Sverige är det MFF som kan erbjuda mig den utmaningen, säger Fouad Bachirou.

Malmö FF har tappat flera nyckelspelare i vinter, senast fjolårets bäste allsvenske spelare Anders Christiansen som köptes loss av belgiska ligafemman Gent.

Samtidigt har jakten på ersättare pågått en tid och nu står det klart att Malmö FF köper loss Östersunds nyckelspelare Fouad Bachirou som kommer bära tröja nummer sju i MFF.

– Det känns väldigt spännande att vara här. Jag vill pröva mig själv på högsta möjliga nivå och i Sverige är det MFF som kan erbjuda mig den utmaningen. Jag ser fram emot atmosfären och de stora matcherna. Men framför allt vill jag vinna titlar och försöka nå Champions League, säger mittfältaren i ett pressmeddelande.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/950698918840500226

Bachirous kontrakt sträcker sig till 2021.

– Det är en spelare som varit väldigt bra i allsvenskan och dessutom visat att han håller i internationellt spel. Han är en bolltrygg och intelligent mittfältare som jobbar hårt på planen. Vi är väldigt nöjda med att ha knutit honom till oss, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

Kan debutera mot danskt motstånd

Redan i slutet av november kunde SportExpressen avslöja att MFF ville aktivera den 27-åriga mittfältarens utköpsklausul. Något som först dementerades av ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg, men Kindberg har därefter bekräftat både MFF:s intentioner och även att Bachirou, vars kontrakt med ÖFK sträckte sig till 2019, själv ville till svenska mästarna.

Övergången hann inte bli klar till MFF:s träningspremiär på måndagskvällen, men nu är kontraktet påskrivet och Fouad Bachirou gör sin första träning på torsdag. Debuten kan ske i träningsmatchen mot danska Fremad Amager den 20 januari på Malmö IP.

 

LÄS ÄVEN: Jättetalangen lämnar MFF – klar för nykomling

 

Kostar sju miljoner

Aftonbladet har uppgett att prislappen landar på drygt sju miljoner kronor.

Tillsammans med det isländska nyförvärvet Arnor Traustason är förhoppningen att Bachirou ska täppa en del av luckorna som uppstått efter att mittfältare som Anders Christiansen, Jo inge Berget, Erdal Rakip och Magnus Wolff Eikrem lämnat i vinter.

Fransmannen, som spelar för Komorernas landslag, har representerat Paris Saint Germains reservlag i början av karriären. Han kom till Sverige och Östersund 2014 och var med om att spela upp klubben i allsvenskan. Under 2017 var Bachirou en nyckelspelare när ÖFK vann Svenska cupen och tog sig vidare från Europa Leagues gruppspel. ÖFK möter i nästa omgång engelska storlaget Arsenal i februari, men det blir nu utan Fouad Bachirou i laget. 

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag