Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fouad Bachirou är klar för Malmö FF

Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Efter flera turer är Östersunds nyckelspelare Fouad Bachirou officiellt klar för Malmö FF.

Mittfältaren fyller en viktig lucka på mästarnas mittfält.

– Jag vill pröva mig själv på högsta möjliga nivå och i Sverige är det MFF som kan erbjuda mig den utmaningen, säger Fouad Bachirou.

Malmö FF har tappat flera nyckelspelare i vinter, senast fjolårets bäste allsvenske spelare Anders Christiansen som köptes loss av belgiska ligafemman Gent.

Samtidigt har jakten på ersättare pågått en tid och nu står det klart att Malmö FF köper loss Östersunds nyckelspelare Fouad Bachirou som kommer bära tröja nummer sju i MFF.

– Det känns väldigt spännande att vara här. Jag vill pröva mig själv på högsta möjliga nivå och i Sverige är det MFF som kan erbjuda mig den utmaningen. Jag ser fram emot atmosfären och de stora matcherna. Men framför allt vill jag vinna titlar och försöka nå Champions League, säger mittfältaren i ett pressmeddelande.

https://twitter.com/Malmo_FF/status/950698918840500226

Bachirous kontrakt sträcker sig till 2021.

– Det är en spelare som varit väldigt bra i allsvenskan och dessutom visat att han håller i internationellt spel. Han är en bolltrygg och intelligent mittfältare som jobbar hårt på planen. Vi är väldigt nöjda med att ha knutit honom till oss, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

Kan debutera mot danskt motstånd

Redan i slutet av november kunde SportExpressen avslöja att MFF ville aktivera den 27-åriga mittfältarens utköpsklausul. Något som först dementerades av ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg, men Kindberg har därefter bekräftat både MFF:s intentioner och även att Bachirou, vars kontrakt med ÖFK sträckte sig till 2019, själv ville till svenska mästarna.

Övergången hann inte bli klar till MFF:s träningspremiär på måndagskvällen, men nu är kontraktet påskrivet och Fouad Bachirou gör sin första träning på torsdag. Debuten kan ske i träningsmatchen mot danska Fremad Amager den 20 januari på Malmö IP.

 

LÄS ÄVEN: Jättetalangen lämnar MFF – klar för nykomling

 

Kostar sju miljoner

Aftonbladet har uppgett att prislappen landar på drygt sju miljoner kronor.

Tillsammans med det isländska nyförvärvet Arnor Traustason är förhoppningen att Bachirou ska täppa en del av luckorna som uppstått efter att mittfältare som Anders Christiansen, Jo inge Berget, Erdal Rakip och Magnus Wolff Eikrem lämnat i vinter.

Fransmannen, som spelar för Komorernas landslag, har representerat Paris Saint Germains reservlag i början av karriären. Han kom till Sverige och Östersund 2014 och var med om att spela upp klubben i allsvenskan. Under 2017 var Bachirou en nyckelspelare när ÖFK vann Svenska cupen och tog sig vidare från Europa Leagues gruppspel. ÖFK möter i nästa omgång engelska storlaget Arsenal i februari, men det blir nu utan Fouad Bachirou i laget. 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!