Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bachirou erbjuds drömlön – kan lämna innan Chelsea

Fouad Bachirou kan lämna Malmö FF i vinterfönstret. Intresset för stjärnmittfältaren är stort efter succén under 2018.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Fouad Bachirou jublar efter MFF:s bortaseger mot Besiktas som säkrade avancemang i Europa League.
Foto: LEFTERIS PITARAKIS / AP TT NYHETSBYRÅN

Fouad Bachirou, 28, har varit en av Malmö FF:s bästa spelare 2018 – frågan är nu om mittfältaren är kvar till nästa säsong.

Intresset är stort, främst från amerikanska MLS.

Bland andra storsatsande Minnesota United FC vill ha Bachirou och erbjuder MFF:aren över 10 miljoner kronor i årslön.

När Malmö FF skrällslog Besiktas i Istanbul och tog sig vidare från Europa Leagues gruppspel var innermittfältaren Fouad Bachirou planens bäste spelare.

Fransmannen, som spelar landslagsfotboll för öriket Komorerna, har under så väl Magnus Pehrssons som Uwe Röslers tränarskap varit en av MFF:s bästa spelare 2018.

28-åringen har kontrakt med Malmö FF till och med säsongen 2021 men efter årets succésäsong är frågan snarast hur snart Bachirou kommer att lämna Sverige.

Enligt vad Kvällsposten erfar från flera av varandra oberoende källor är intresset för Bachirous tjänster stort.

2017 lämnade fyra A-lagsstjärnor – Yoshimar Yotun, Jo Inge Berget, Anton Tinnerholm och Magnus Wolff Eikrem – Malmö FF för spel i nordamerikanska MLS och det är också därifrån som intresset för Fouad Bachirou är allra hetast.

Flera MFF-stjärnor i MLS

Flera klubbar vill värva MFF:s mittfältsstrateg och enligt vad Kvällsposten erfar är storsatsande Minnesota United mest angelägna om Bachirous tjänster.

Klubben inviger 2019 sin helt nya hemmaarena Allianz Field som ska ta knappt 20 000 åskådare och som kostar 150 miljoner dollar (1,35 miljarder svenska kronor) att bygga. Trots svaga sportsliga resultat var Minnesota femte bästa publiklag i MLS 2018, två miljoner människor bor inom 45 minuter från den nya stadion och målet är att laget som klev in i MLS 2017 nu ska nå slutspel för första gången. 

Tre till fyra spelare ska därför värvas rakt in i startelvan och man har riktat in sig mot den nordiska marknaden för att stärka laget.

Förra veckan värvade Minnesota United slovaken Jan Gregus, 27-åring med ett och ett halvt år kvar på kontraktet, från FC Köpenhamn och betalade enligt danska medieuppgifter motsvarande 30 miljoner svenska kronor.

Enligt vad Kvällsposten erfar från källor så väl i USA som i Sverige är Minnesota United beredda att betala Fouad Bachirou just över 10 miljoner kronor om året – 1,2 miljoner dollar – , mer än fyra gånger så mycket som han i dag tjänar i MFF.

Summan Minnesota United i dagsläget är beredda att erbjuda MFF är på samma nivå som Bachirous årslön.

Lågt kan tyckas för en spelare med tre år kvar på kontraktet, men på samma nivå som Gent köpte loss Anders Christiansen från hans femårskontrakt förra vintern.

Dessutom kan köpesumman från Minnesota United komma att höjas.

Bachirou kan bli designated player

Jan Gregus blev klubbens tredje och sista så kallade Designated Player (DP), som undantas MLS lönetak.

Dock har klubben möjlighet att värva ytterligare en DP genom att köpa ner colombianen Angelo Rodriguez under lönetaket.

Bachirou, som fyller 29 år i april, har haft en lång väg till de stora europeiska scenerna och spelade efter Paris Saint Germains ungdomsakademi i skotska andraligaklubben Grenock Morton i fyra år innan han flyttade till Östersund och var en viktig del i den klubbens fotbollsmässiga utveckling.

Att Östersunds FK gick vidare från Europa Leagues gruppspel i fjol och fick möta Arsenal i 16-delen hindrade inte Bachirou att flytta till MFF redan innan dubbelmötena med den engelska storklubben.

Nu har mittfältaren varit med och spelat MFF till en 16-del mot Chelsea.

Frågan är om Fouad Bachirou är kvar i Malmö FF då.

Bachirou är på semester och har inte gått att nå.

Det samma gäller för Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson.

I en intervju med Kvällsposten sade Andersson dock inför transferfönstret om försäljningar:

– Av erfarenhet vet jag att det alltid tycker upp någonting man inte har räknat med. Så kommer det säkert att bli den här gången också. Vi är nöjda med den trupp vi har, men även om ingen skulle säljas tittar vi på att förstärka den.