Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Guldhjälten är tillbaka – skrivit långtidskontrakt

Guillermo Molins. Foto: BILDBYRÅN
MFF-supportrarnas favorit är tillbaka i klubben. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Det har spekulerats, diskuterats och analyserats men inget har varit klart. 

Förrän nu.

Kvällsposten kan avslöja att Guillermo Molins är klar för en återkomst i Malmö FF.

Efter att Molins kontrakt med grekiska Panathinaikos gick ut i maj, har spekulationerna kring hans framtid varit många. 

Nu är framtiden avgjord. 

Guillermo Molins är tillbaka i Malmö FF, klubben han lämnade efter havererade förhandlingar om kontraktsförlängning i juni 2016. 

Molins flyttade sedan till Kina och Beijing Renhe, där han gjorde tre målgivande passningar på 13 matcher. Nästa land och klubbadress blev Grekland och Panathinaikos – Molins gjorde där det blev 14 poäng på sammanlagt 36 matcher under två års tid. 

Uteslöt MFF tidigare

Så fort Molins meddelade att hans kontrakt gått ut, gick diskussionerna om en eventuell återkomst i MFF i gång bland supportrarna. Molins själv uteslöt tämligen tidigt en sådan möjlighet. 

– Haha, nej det är inte aktuellt, inte i nuläget i alla fall, sa han då i en intervju för Svenskafans

Till podcasten "Tilläggstid" sa Molins så sent som förra sommaren följande:

– Man kan inte vara tillsammans med sin fru om hon älskar dig hälften av vad du älskar henne. Jag har spelat där i tio säsonger och det får bli tio säsonger, säger han i podcasten och fortsätter: 

– Vi är färdiga med varandra helt enkelt och har gått vidare. MFF spelar fantastisk fotboll och leder allsvenskan med rekordstora siffror. Om det är någon jag skulle vilja ge tillbaka till så är det supportrarna i MFF som hjälpt mig otroligt mycket på ett otroligt sätt. Att inte få spela framför dem är så klart jobbigt. 

Vinden verkar dock ha vänt för Molins och Malmö FF; parternas första kontakt ska enligt uppgifter ha tagits i juni i år, varpå de även ska ha träffats på Kastrup och i Malmö vid ytterligare tillfällen. 

Nu är parterna överens, och enligt uppgifter till Kvällsposten är ett fyraårskontrakt undertecknat och klart. Övergången kommer offentliggöras av Malmö FF under nästa vecka.