Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Assistkungen jagas av allsvenska lagen

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Darijan Bojanics kontrakt med Helsingborgs IF löper ut efter säsongen.

Nu uppger fotbolldirekt.se att mittfältaren är jagad av Djurgården, Hammarby och IFK Norrköping.

I år toppar han hela superettans assistliga. Nästa år spelar Darijan Bojanic, med största sannolikhet, allsvensk fotboll.

Men frågan är i vilken klubb.

Mittfältaren har varit starkt bidragande till Helsingborgs IF:s avancemang som säkrades i fredags men med ett utgående kontrakt är han fri att röra på sig.

– Vi får se vad det finns för något. Jag säger inte nej till HIF, absolut inte. Jag trivs skitbra här. Erbjuder de något kommer jag tänka på det ordentligt. Jag känner mig verkligen hemma i klubben och staden, sa Bojanic efter matchen mot Öster i lördags men berättade samtidigt att han inte inlett några kontraktsförhandlingar med HIF.


HIF vill behålla Bojanic

Nu ser den nyblivna allsvenska klubben ut att få konkurrens om Bojanics signatur.

Enligt fotbolldirekt.se har IFK Norrköping, Djurgården och Hammarby visat konkret intresse för mittfältaren som gjort sex mål och 13 assist under säsongen.

Från HIF-håll ser man däremot gärna att Bojanic stannar.

– Det är ingen tvekan från vår sida. Vi  hoppas kunna ha med honom i diskussioner, det är vår förhoppning. Sen är det klart att det inte finns några självklarheter om de stora klubbarna spänner musklerna. Men det är en hett prioriterad fråga på vårt bord, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till sajten.