Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Årets utropstecken vill stanna kvar i HIF

Höjdpunkter: Helsingborg-Kalmar
Max Svensson.Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT
Max Svensson.Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Han är Helsingborgs IF:s interna skyttekung och stora utropstecken 2019.

Nu ska Max Svensson vara med och säkra det allsvenska kontraktet – och sedan stanna i HIF även nästa säsong.

– För min del känns det som att jag behöver göra mer resultat över en längre tid innan jag tar nästa steg, säger Svensson.

Med tre omgångar kvar att spela är Helsingborgs IF sju poäng ovanför kvalstrecket.

Seger hemma mot Häcken hemma på Olympia på lördagens eftermiddag och det allsvenska kontraktet är säkrat.

– Det är vad vi vill göra. Få detta överstökat och stänga säsongen. Det hade varit väldigt skönt, säger det offensiva stjärnskottet Max Svensson.

Med sina sju mål och en assist är Svensson så väl skyttekung som poängkung i årets Helsingborgs IF.

Det facitet tillsammans med spelmässiga egenskaper som bra skott, snabbhet med boll och fint spelsinne har gjort att Svensson väckt intresse hos utländska klubbar.

Men någon flytt från Helsingborgs IF har Max Svensson inte börjat fundera på.

– Jag har två år till kvar med HIF efter detta. Det är min första ordentliga säsong i allsvenskan, så för min del känns det som att jag behöver göra mer resultat över en längre tid innan jag tar nästa steg.

Två år kvar på kontraktet med HIF

Max Svensson har under året fått stort förtroende från samtliga de fyra huvudtränare som coachat Helsingborgs IF i allsvenskan.

– Det har varit ett jättebra år för mig, utan tvekan. Jag har fått spela i princip alla matcher och har gjort en del poäng också, säger Svensson som dock aldrig stuckit under stol med att han vill testa vingarna i ännu högre sammanhang, när han känner sig redo.

– Det är klart jag skulle lyssna i fall det kommer ett bud, men samtidigt är det ingenting som jag går och tänker på. Det får jag ta när det kommer i så fall.

Under Olof Mellbergs ledning har HIF två segrar och tre förluster.

Båda segrarna har kommit hemma på Olympia och Svensson gillar HIF:s utveckling den senaste tiden.

– Jag tycker att det börjar falla på plats. I början var det mycket nytt och det var rörigt. Nu har vi börjat komma in i det. Även om det inte ser likadant ut varje match så börjar vi vänja oss vi hur han tänker och hur vi tänker.

– Det är en ny idé som vi går fullt in för att få den att sätta sig. När vi börjar känna varandra mer och mer, som vi gör nu, känns det bättre och bättre, säger Svensson och fortsätter.

– Sedan är målet att vi ska få lite lugn och ro, jobba med det här på försäsongen och verkligen få det här att sätta sig.

Vad tänker du om Häcken-mötet?

– Det ska bli spännande, det är ett bra lag vi möter. Det är ett konstgräslag. De är spelskickliga men här hemma är det vi som har taktpinnen. Målet är att säkra kontraktet, säger Max Svensson.

Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.