Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Årets första seger för Helsingborg

Max Svensson blev målskytt under lördagens träningsmatch.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Helsingborg tog årets första seger på lördagen.Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN

Då har även Helsingborg fått smaka på segerns sötma under 2020.

Lördagens träningsmatch i Cypern mot FK Liepaja slutade med en 3-1-seger. 

– Det är alltid kul att vinna, det är därför vi spelar, säger målskytten Jakob Voelkerling Persson, till HIF:s hemsida

Skåningarna var det bättre laget redan från start och gick upp till en stabil 2-0-ledning redan efter lite drygt 20 minuter.

Första målet gjordes av Noel Mbo - hans första fullträff i den rödblå-matchtröjan på a-lagsnivå. Max Svensson utökade kort senare.

https://twitter.com/HelsingborgsIF/status/1231177898507358210

”Ett nummer bättre”

Liepaja tryckte visserligen in en reducering och skapade lite nerv under lördagens träningsmatch - men Jakob Voelkerling Persson kunde stänga butiken genom att trycka in 3-1 efter en hörna. 

Ett mål som blev matchens sista. 

– Det var en överlång hörna som damp ner i mitten och jag tryckte bara in den, säger Jakob Voelkerling Persson, till Helsingborgs hemsida.  

Till vardags spelar Liepaja i den lettiska ligan, som har samma spelformat som allsvenskan med ligamatcher från våren till hösten. Fjolåret slutade med en sjätteplats av nio lag, med 39 inspelade poäng på 32 matcher.

Träningsmatchen är den andra av två för HIF, under träningslägret i Cypern. Den 25 februari blir det match mot FK Tekstilshik Ivanovo..

– Vi har fått i gång gruppen mycket bättre. Det har varit mycket lyckat, säger Jakob Voelkerling Persson, om det pågående träningslägret.