Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Är som norska ligans Neymar"

Samuel Adegbenro till vänster.
Foto: TORE FJERMESTAD / DIGITALSPORT BILDBYRÅN
Bonke Innocent.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Bonke Innocent har gjort sin första träning med Malmö FF.

Nu försöker han få med sig sin kompis Samuel Adegbenro till de svenska mästarna.

– Jag skulle säga att han är som norska ligans Neymar, säger Innocent.

Malmö FF laddar upp inför fredagens hemmamatch mot Kalmar FF. PÅ onsdagsförmiddagen gjorde Bonke Innocent sin första träning med sitt nya lag men debuten ser ut att få vänta. Han är med största sannolikhet inte med i truppen på fredag eftersom arbetstillståndet fortfarande inte är klart.

Men MFF:s senaste nyförvärv försöker ändå göra nytta den här veckan. Transferfönstret stänger på fredag. Innan dess hoppas Innocent att Samuel Adegbenro ska ha skrivit på för Malmö FF.

Adegbenro har sedan i måndags ryktats vara aktuell för en flytt från norska Viking till just MFF. Det vore ett bra köp, enligt Innocent som även han värvades från norska ligan. 

– Jag har spelat mot honom i två år nu. Han är en bra spelare, fantastisk yttermittfältare. Jag hoppas att han kommer, säger Innocent.

Bonke Innocent värvades av MFF den 2 augusti.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Innocent vill spela med Adegbenro i MFF

Både Innocent och Adegbenro kommer från Nigeria. Det skiljer bara ett år mellan de båda. Och de är mer än bara motståndare.

– Det är min vän. När han spelat matcher i min stad så har vi passat på att umgås. Nu har jag har sagt åt honom att komma till Malmö FF. Vi har alltid pratat om att vi vill spela tillsammans. Om han kommer så vore det en dröm som blir sann för både mig och honom, säger Innocent.

Samuel Adegbenro är en 21-årig yttermittfältare som trivs bäst till vänster. Han skrev på för Viking i februari 2015 och lämnade då sin nigerianska klubb Kwara United.

Den här säsongen har han gjort sex mål och fyra assist på 14 matcher.


LÄS MER: Så långa kontrakt har MFF-spelarna