Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är övertygad om att vi klarar kontraktet”

Andreas Granqvist blickar framåt. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Första matchen under Olof Mellberg.

Borta mot serieledande Djurgården.

– Olof är väldigt tydlig med att om vi gör rätt saker och är disciplinerade så har vi möjlighet att skrälla i Stockholm, säger Helsingborgs IF:s lagkapten Andreas Granqvist.

Fyra träningar har Olof Mellberg haft hela HIF-truppen samlad fullt ut.

I dag debuterar den förre landslagskaptenen som tränare för Helsingborgs IF och han gör det med en av allsvenskans svåraste matcher.

Serieledande Djurgården på bortaplan.

Helsingborgs IF:s lagkapten Andreas Granqvist ser positivt på att första matchen under Mellberg är just en tuff bortamatch.

– Det är klart att det kan vara positivt för oss. Det är ingen som förväntar sig att vi ska åka upp där och vinna den matchen. Men vi har en tro på laget och ska göra allt vi kan för att få med oss ett bra resultat, säger Granqvist som har en stark tro på sitt lag och sin nya tränare.

– Klart det är en tuff match, men vi åker dit för att få ett resultat med oss. Olof är väldigt tydlig med att om vi gör rätt saker och är disciplinerade så har vi möjlighet att skrälla i Stockholm. 

En attityd Andreas Granqvist gillar.

– Den känslan tycker jag är skön att ha. Och att vi går in med den attityden också. Allt är möjligt.

– Sedan är det serieledaren mot en nykomling, det är klart att Djurgården på förhand är storfavoriter, säger Granqvist.

Granqvist gillar stämningen med Mellberg

Hur har du upplevt stämningen i HIF den senaste tiden och efter att du kommit tillbaka från landslaget?

– Jag behövde komma i väg. Jag behövde få lite ny energi och känner att jag kommer hem med en positiv känsla och ser fram emot de här matcherna som väntar nu i allsvenskan.

Du och Henrik Larsson har en nära relation, hur har den här perioden påverkat dig utifrån det perspektivet?

– Det är klart det har varit jobbigt. Jag känner honom väl. Det har varit turbulent i den här föreningen från och till nu. Både för egen del och för Henkes del och för klubbens del. 

– Jag behövde ett brejk och ladda om batterierna. Det fick jag med landslaget och nu känner jag mig otroligt sugen att spela under en ny tränare och med en go stämning här i bygget.

Klarar ni kontraktet?

- Det är jag övertygad om. Man brukar säga att runt 30 poäng så är man safe. Men som jag sagt hela tiden. Vår ambition är att klara oss kvar i allsvenskan och jag har inte ändrat mig en sekund om det, säger Andreas Granqvist och fortsätter.

– Vi har ett tillräckligt bra lag, allting i egna händer och fem poäng ner till kvalet. Jag är övertygad att om vi gör rätt saker och tränar på som vi gör nu så kommer vi att klara det.