”Är lite konstigt kan man tycka”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Jon Dahl Tomasson har tagit Malmö FF till Champions League och SM-guld den här säsongen.

När allsvenskans stora pris ska delas ut i kväll är han inte nominerad till årets tränare.

– Det är lite konstigt, kan man tycka, säger Niklas Moisander.

I kväll ska allsvenskans stora pris delas ut. Ett pris där samtliga tränare och lagkaptener i de allsvenska klubbarna röstar, samt 32 sportjournalister. 

Bland annat delas pris ut till årets tränare, en kategori där Malmö FF:s guldtränare Jon Dahl Tomasson inte är nominerad.

– Det är lite konstigt, eftersom man vinner mästerskapet, vi har spelat Champions League, vilket är väldigt svårt att göra, och vi spelade fyra kvalrundor också. Det är lite konstigt, kan man tycka, säger mittbacken Niklas Moisander.

Tomasson är förste tränare sedan 2014 och Åge Hareide, som lyckas vinna SM-guld med Malmö FF – samtidigt som klubben spelar gruppspel i Europa. 

”Viktigt att en tränare kan det”

Han är dessutom förste tränare som försvarar ett SM-guld sedan 2003, då Sören Åkeby och Zoran Lukic vann andra raka guldet med Djurgårdens IF.

– Han borde ha varit nominerad, det tycker jag definitivt. Vi är bästa laget i Sverige och då borde han vara bland de bästa tränarna också. Men det är fler tränare som gjort det bra denna säsong också, men så klart borde han vara där uppe, definitiv, säger Martin Olsson.

Sedan SM-guldets säkrades har det börjat ryktas en hel del om att MFF kan tappa sin guldtränare.

– Det är väl naturligt att göra man så bra som han har gjort så blir det intresse. Så får vi se vad som händer efter säsongen. Jag tycker vi har en bra relation, vi kan snacka med varandra och jag har mycket respekt för honom, säger Olsson.

Vad gör honom till en bra tränare?

– Jag tycker han är bra på att kommunicera med spelarna, det är viktigt att en tränare kan det. Sedan är han väldigt bestämd också, jag tycker han har en matchplan som alla vet hur de ska följa, så det är lätt att spela för honom. 

TV: Se höjdpunkter från guldfirandet:

Olssons glädjevrål: ”Kom igen då!!”