Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är inte där bara för att få spela roliga matcher”

Marcus Antonsson.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Behrang Safari.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF är klart för Europa Leagues gruppspel.

Men spelarna är långt från nöjda.

– Vi visade förra året att vi inte bara är där för att få spela roliga matcher och möta stora lag. Vi vill gå vidare också, säger Marcus Antonsson.

För andra året i rad har Malmö FF tagit sig till gruppspel i Europa League. Den här gången genom att slå ut Bnei Yehuda Tel Aviv med totalt 4-0 i playoff.

Fjolårets framgång gjorde det lättare i år, tycker Marcus Antonsson.

– Jag tycker att det känns i det här kvalet att vi har med oss rutin sen tidigare. Vi har en stark tro på det, säger anfallaren efter 1-0-segern i Israel på torsdagskvällen.

Nu går MFF på guldjakt

Guillermo Molins mål i den sjunde minuten gjorde att MFF hade full kontroll.

Men att ta sig till gruppspel är bara ett av målen den här säsongen. Nu skiftar laget fokus mot ligan.

– Vi är nöjda med att vara inne där men nu ska vi börja jaga de andra i allsvenskan också. Vi satsar på att vinna guld och spela i Europa. Nu är vi inne i Europa så nu ska vi satsa stenhårt på att ta hem SM-guldet, säger Antonsson.

När anfallaren lämnade Sverige för Leeds var det från Kalmar FF. När han återvände var det till Malmö FF. Gruppspel två år i rad förbättrar MFF:s möjligheter i kommande transferfönster tror Antonsson.

– Man kan dra stor nytta av det. För mig var det en självklar faktor. Det är det enda alternativet om man vill spela kontinuerligt i Europa, säger han om att det blev just MFF när han vände tillbaka till Sverige.

 

LÄS MER: Här är lagen som MFF kan få möta i gruppspelet 

 

MFF vill vidare från gruppen

Behrang Safari ser fjolårets gruppspel mot Genk, Sarpsborg och Besiktas som ett bevis på att Malmö FF, precis som då, kan ha som målsättning att även i år ta sig till slutspel.

– Vi visade förra året att vi inte är där för att deltaga. Vi är där för att få med oss bra resultat. Vi har visat mot bra motstånd att vi kan ta poäng och gå vidare från gruppspel, säger Safari.

För Markus Rosenberg smäller fjolårets Europa League på många sätt högre än Champions League 2014 och 2015 då man var slagpåsar mot lag som Real Madrid och PSG

– Tittar man tillbaka på våra vändor ute i Europa så har de tråkigaste varit de åren när vi knappt tagit poäng. Det var mycket roligare förra året när vi gick vidare, säger MFF-kaptenen som gör sin sista säsong i karriären.

Om MFF tar sig förbi gruppspelet är Rosenberg inte med när laget spelar sextondelsfinal i februari.

– Även om vi går vidare så lägger jag av. Jag har kontrakt till december. Men jag avslutar gärna med en vinst så att vi går vidare från gruppspelet, säger Rosenberg.