Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är ett skämt – det är absurt”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

UPPSALA. Malmö FF vann mot Sirius på den nylagda konstgräsmattan.

Efter matchen sågade Markus Rosenberg underlaget totalt.

– Det är ett skämt. Det är absurt, säger MFF-kaptenen.

Malmö FF vann till slut borta mot Sirius med 1-0 efter Sören Rieks avgörande i inledningen av den andra halvleken.

Det var MFF:s andra raka seger i allsvenskan och en viktig sådan för att hänga med övriga lagen i toppen av tabellen.

”Det är ett skämt - det är absurt”

När MFF-kaptenen Markus Rosenberg kliver ut i den mixade zonen efter matchen är han nöjd över prestationen - men också besviken på underlaget.

Konstgräsdebatten är en het fråga även för Rosenberg. 

Han poängterar att Malmö FF inte har några som helst problem att spela på underlaget, men han betonar också att han inte tycker om utvecklingen i svensk fotboll.

– Det är ett skämt. Det är två olika sporter. Jag har gnällt mycket på det här, men någon gång ska det smälla. Det är absurt alltså. Den här mattan är fin för den är ny, men den är helt annorlunda. Den är som en studsmatta, utbrister MFF-kaptenen.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

På Studenternas IP var det naturgräs i fjol. Men inför den här säsongen spelar Uppsalalaget på konstgräs när Sirius bygger sin nya arena.

Helt absurt, enligt Rosenberg.

– Arenan är inte ens klar men de har hunnit byta ut en jättefin gräsmatta mot plast. De har inte hunnit göra något annat. Vart är vi på väg?, frågar sig Rosenberg.

– Svensk fotboll är på väg åt helt fel håll när det varje år kommer mer och mer konstgräs. Speciellt i Uppsala, kolla hur fint väder det är i dag. Vi är inne på den andra hemmamatchen och det är fint väder. Påstå inte att det inte hade kunnat finnas en fin gräsmatta där ute?

Rosenberg: ”Hör inte hemma i svensk fotboll”

Markus Rosenberg menar att de unga svenska fotbollsspelarna inte klarar av att spela fotboll på vanligt gräs ute i Europa.

– Jag tycker inte att det hör hemma i svensk fotboll. Det hämmar svensk fotboll. Allt från ungdomsfotbollen till spelare som ska komma ut i Europa. Spelare som är uppväxta på konstgräs och ska ut i Europa studsar tillbaka efter sex månader. Det är inte många som klarar sig ute i Europa för det är stora skillnader.

– Hade jag varit sportchef ute i Europa så hade jag aldrig kollat på en spelare här i allsvenskan. Om spelaren är duktig på konstgräs så hade jag åkt och tittat efteråt om han är bra på en gräsmatch.

Vad kan man göra åt utvecklingen?

– Jag kommer aldrig säga något positivt om konstgräs. Men sedan har man gnällt tillräckligt, det måste vara högre upp. SvFF och SEF måste ta tag i det. Vi kan klaga hur mycket vi vill men det måste börja där uppe.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!