Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är en större fråga än bara ja och nej”

Anders Christiansen.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Malmö FF nobbade ett 30-miljonersbud på Anders Christiansen och lagkaptenen går därmed miste om ett guldkantat kontrakt.

Nu berättar han om hur han hanterat den senaste veckans turbulens efter uteblivna flytten till Saudiarabien.

– Jag har fokus på vad som händer här och nu. Vi ska ta hem Lennart till Malmö igen, säger Christiansen.

Kontraktet med Malmö FF sträcker sig över säsongen 2024 och Anders Christiansen är en av lagets absolut viktigaste spelare. Av den anledningen var det kanske inte konstigt att klubben nobbade budet från Al Nassr FC, som Kvällsposten kunde avslöja förra veckan. 

Efter avslöjandet valde Anders Christiansen att nobba intervjuer, både inför och efter helgens match mot IFK Göteborg.

Nu är han redo att prata om MFF-ledningens beslut.

– Vi måste respektera att vi står i en situation där vi inte vunnit på två år. Det viktigaste är att vi vinner, säger Christiansen.

I övrigt vill han inte att för mycket fokus ska läggas på den uteblivna flytten.

– Just nu finns det annat som är viktigare och det är att vi ska vinna SM-guld. När säsongen är slut kan vi prata mer om vad som hänt under säsongen.

Vill fokusera på allsvenskan

En flytt till Al Nassr FC hade gett Christiansen en rejäl löneökning. Sportsligt hade det inte varit ett lyft på samma sätt. Beslutet är komplext, tycker han själv.

– Det är en större fråga än bara ja och nej, det är därför jag tycker att vi ska lägga fokus på de sista fem matcherna. Vi kan vänta med allt annat. Vi har gjort en väldigt bra säsong och har ett bra läge inför de sista fem matcherna. Ni kan ringa min agent eller prata med klubben om de vill säga något. Jag vill ha fokus på de sista fem matcherna.

Efter helgens match mot IFK Göteborg sa Christiansen till Dplay att han är öppen för ett nytt äventyr utomlands. Nu poängterar han att det inte nödvändigtvis behöver innebära att han ska flytta inom kort.

– Jag har nog sagt hela tiden, sen jag kom tillbaka Malmö igen, att jag älskar att vara här, att jag är stolt över att representera Malmö. Men jag har också sagt att jag alltid kommer ha ambitioner, men det ändrar inte min syn på Malmö eller mitt fokus på att bli bättre fotbollsspelare. Det kvittar om vi vinner matcher, förlorar matcher, om det finns bud på mig eller inte bud, mitt fokus kommer alltid att vara detsamma.

Hur har det gått att behålla ditt fokus?

– Det gick bra i söndags (mot IFK Göteborg) och det är väl ett bra bevis på att jag kan hålla fokus.

MFF spelar derby mot HIF

I stället för ett guldkantat kontrakt i Saudiarabien väntar nu fortsatt guldstrid med Malmö FF för Christiansen. På måndag spelas derbyt mot HIF på Olympia i Helsingborg.

– Derby är alltid speciellt. Vi ser så klart fram emot det. Vi ska spela en riktigt fin match. Förväntningarna är att vi ska ta med oss tre poäng men derbyn lever alltid sitt eget liv. Det är mycket mer på spel än bara tre poäng, säger Christiansen.

Vlogg: Bakom kulisserna på Sveriges Nations League-äventyr