Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är alltid förberedd på olika scenarier”

Daniel Andersson och Ola Toivonen för MFF 2008.Foto: EMIL MALMBORG / BILDBYRÅN
Daniel Andersson som sportchef.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Ola Toivonen presenteras av Malmö FF innan den 1 juli.

MFF:s sportchef Daniel Andersson bara ler när han ställs mot påstående att anfallaren är klar för en återkomst till Malmö.

– Det är ingen hemlighet att jag och Ola sedan länge har en bra kontakt, säger Andersson.

För ett par veckor sedan avslöjade Kvällsposten/Expressen att Ola Toivonen var nära en återkomst till Malmö FF.

Och i lördags att saken är klar.

Senast 1 juli kommer affären att presenteras – men som vanligt är det locket på från de styrande i Malmö FF.

När Kvällsposten träffar sportchefen Daniel Andersson svarar han på frågan om när Toivonen kommer.

– Du vet att vi inte kommenterar sådant.

När pratade du med Ola Toivonen senast?

– Oj... När jag pratade med honom senast...

Eller var i kontakt med honom om jag formulerar frågan så?

– Ja, det är ju något annat. He, he. Vi har ju haft kontakt i många år. Det är ingen hemlighet att jag och Ola sedan länge har en bra kontakt, säger Daniel Andersson som inte vill vara mer specifik än så.

Ovisst transferfönster väntar MFF

Enligt Kvällspostens uppgifter är MFF och Ola Toivonen (som fyller 34 år 3 juli) överens om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

I en tid då transfermarknaden på grund av coronapandemin är mer oviss än någonsin ligger Daniel Andersson lågt inför sommarens övergångsfönster.

– Det är jättesvårt att säga vad som kommer att hända. Hur allting påverkas av det som händer i världen... Vi kan väl ana och gissa. Sedan vet man aldrig i fotboll. Det man nog kan säga är väl i alla fall att det inte kommer att bli som vanligt.

Ola Toivonen, Jimmy Dixon, Junior och Daniel Andersson firar en seger mot AIKFoto: ULF RYD

Malmö FF har i dagsläget en väldigt stort trupp i träning.

När MFF i lördags tränade elva mot elva på Malmö Stadion saknades exempelvis spelare som Arnor Traustason och Rasmus Bengtsson (mittbacken efter att ha fått en kortisonspruta) ändå blev ett flertal spelare över när ”bara” 22 kunde vara på planen.

När Ola Toivonen kommer in växer en trupp som redan i dagsläget har sex anfallare i truppen.

– Även inför ett vanligt fönster är det svårt att förutspå exakt vad som kommer att ske. Man har alltid tankar och är förberedd för olika scenarior, sedan blir det sällan så. Och nu känns det väl ännu mer så, säger Daniel Andersson.

MFF-spelarna har tagit uppehållet bra

Den långa försäsongen har varit speciell.

Inte minst med tanke på att att MFF har en ny tränare och att Jon Dahl Tomasson nu inte spelat match med sitt nya lag på snart två månader.

Den grundstomme till förstaelva som gick att utläsa från dubbelmötena med Wolfsburg i Europa League har gång på gång formats om under de stänga träningarna under pandemin.

Hur har det långa ofrivilliga uppehållet påverkat spelarna?

– Jag tycker de har gjort det fantastiskt. Tränat på bra hela vägen och med bra inställning och humör. Det har inte varit lätt alla dagar, men de har gjort det bra.

Om Uwe Rösler: ”Hans initiativ”

MFF har i dagsläget fyra utlånade spelare.

Bland dem mittbacken Franz Brorsson vars utlån till Esbjerg nyss förlängdes med en månad, över det danska ligaslutet.

I en intervju med Kvällsposten/Expressen berättade Franz Brorsson om hur han blivit instängd på en toalett av er förra tränare Uwe Rösler. Vad tänker du om det och är det något du kände till sedan tidigare?

– Vi var, som vi sagt hela tiden, jättenöjda med de resultat som vi gjorde med Uwe. Sedan finns det inte mycket mer att säga.

Men var ett sådant här beteende en del i att ni bröt samarbetet?

– Vi såg olika på framtiden och hur Malmö FF skulle gå framåt. Det var mest Uwes initiativ att bryta, säger Daniel Andersson.

Med två veckor kvar till allsvensk seriestart väntar nu MFF:s sportchef fortfarande på ytterligare besked. Eventuella träningsmatcher och kommande avsparkar ska tas ställning till.

Bland mycket annat.

– Det känns jäkligt gött ändå att det kommit ett klartecken. Även om vi så klart helst spelat med publik, säger Daniel Andersson.