Är aktuell för en återkomst i MFF

Pa Konate (längst till höger) jublar med Markus Rosenberg, Enoch Kofi Adu och Emil Forsberg i CL-kvalet 2014.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Pa Konates kontrakt med Rosenborg går ut om ett par veckor.

Kvällsposten kan nu avslöja att Malmö FF är i kontakt med så väl vänsterbacken som hans agent angående ett avtal för nästa år.

MFF har en lucka i truppen på positionen sedan Behrang Safari slutat.

När Åge Hareides Rosenborg på torsdagskvällen hemmabesegrade Mjöndalen med 1–0 spelade Pa Konate 90 minuter.

Segern innebär att Rosenborg med två matcher kvar att spela fortfarande kan nå en Europaplats och sedan Konate – som hunnit bli 26 år – kom till klubben i september har MFF-produkten spelat nio av elva matcher.

Det var under just Åge Hareide som Konate fick sitt genombrott i Malmö FF sedan norrmannen sommaren 2014 kallat tillbaka backen från lån till Öster och låtit honom starta den legendariska 3–0-matchen i Champions League-kvalet mot Salzburg.

Konate har lyft under Hareide

Konate lämnade Malmö 2017 och har sedan haft tre mindre lyckade år i klubbar som italienska SPAL, amerikanska Cincinnati, GIF Sundsvall och superettanlaget Jönköping Södra innan Hareide överraskande och som ny Rosenborgtränare plockade Konate till Trondheim för fyra månader sedan.

Där har vänsterbacken lyft mot forna höjder.

Kontraktet mellan Rosenborg och Pa Konate skrevs dock bara från september till och med december, vilket innebär att vänsterbacken är gratis att värva.

Enligt uppgifter från flera av varandra oberoende källor till Kvällsposten är en återkomst till Malmö FF aktuell för Konate.

När Behrang Safari nu lagt skorna på hyllan har MFF bara danske Jonas Knudsen på vänsterbacken och den egna MFF-produkten Konate är ett hett alternativ.

Så hett att Malmö FF enligt Kvällspostens källor är i kontakt med så väl Pa Konate som hans agent Miralem Jaganac om ett eventuellt kontrakt.

Samma agent som Isaac Kiese Thelin

Enligt vad Kvällsposten erfar är Konate intresserad av att återvända till sin hemstad, även om han inte stängt dörren för att stanna utomlands.

– Vis av erfarenhet vet vi att det alltid kommer och går spelare till och från Malmö FF under vintrarna. Den här vintern kommer inte att bli ett undantag från det, sa Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson till Kvällsposten i slutet av förra veckan.

Noterbart i sammanhanget är att Miralem Jaganac också är agent för Isaac Kiese Thelin som nyss blivit återkallad från Malmö till Anderlecht efter lån men som Daniel Andersson så sent som i söndags poängterade att MFF väldigt gärna ser återvända till nästa säsong.

– Vi har fortfarande hopp om det. Vi är jättenöjda med vad Isaac har presterat och hoppas att han kan fortsätta spela för oss.

Paolo Rossi blev blott 64 år

Skyttekungen från VM 1982 har gått bort