Antonsson överens med Halmstads BK

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Marcus Antonsson lämnar Malmö FF.

Enligt SportExpressens uppgifter är han bara små detaljer från att bli klar för Halmstad BK på lån. 

Om de sista detaljerna faller på plats väntas han presenteras som den allsvenska nykomlingens nästa nyförärv inom kort. 

Det var Fotbolldirekt som för drygt två veckor sedan avslöjade att Halmstad BK var ute efter Malmö FF:s anfallare Marcus Antonsson. Klubben hade då hört av sig till MFF gällande en värvning av 29-åringen, som förra året var utlånad till norska Stabaek, där det blev ett mål på tio matcher under utlåningen. 

Väl tillbaka i Malmö FF gjorde han visserligen två mål mot Kalmar i en träningsmatch tidigare i vinter, men det har varit tydligt att anfallaren som kom som en prestigevärvning från Leeds sommaren 2018, inte ingått i klubbens planer på slutet. 

Väntas presenteras inom kort 

Enligt SportExpressens uppgifter är det nu bara små detaljer som återstår innan Antonsson blir klar för Halmstad BK. Inget är helt klart eller påskrivet, men parterna är muntligt överens om en övergång och om inget oförutsett händer väntas Antonsson presenteras av sin förra klubb inom den närmsta veckan, eventuellt redan i dagarna. 

Den 29-årige anfallaren slog igenom i just Halmstad för sju år sedan och kontraktet med MFF går ut efter säsongen. 

Lagt bud på anfallare 

Malmö FF har tidigare gjort klart med Antonio Colak som anfallare och därmed finns det ingen plats för Antonsson i lagbygget inför 2021.