Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anton Tinnerholm klar för MLS-klubb

Anton Tinnerholm.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Här är Anton Tinnerholms nya klubb.

Enligt SportExpressens uppgifter har han skrivit på för MLS-klubben New York City FC. 

Där blir han lagkamrat med Spaniens förre landslagsstjärna David Villa - och den förre MFF-försvararen får Patrick Vieira som huvudtränare.

Övergången väntas bekräftas inom kort. 

Det var i förra veckan som SportExpressen kunde avslöja att Anton Tinnerholm gjort klart med en klubb i amerikanska MLS. Hans kontrakt med MFF har gått ut och redan tidigt stod det klart att han ville ha en ny utmaning i karriären. 

Ryktena har sedan dess varit många kring högerbacken. 

Han har bland annat besökt Levski Sofia och sedan också varit aktuell för Fortuna Dusseldorf.

Lagkamrat med David Villa

Men nu har han gjort klart med en ny klubb. 

Enligt SportExpressens uppgifter har han skrivit på ett kontrakt med NYCFC i amerikanska MLS. Kontraktet är klart och Tinnerholm åker nu över till New York för att genomgå läkarundersökningen och sedan presenteras officiellt av klubben. 

NYCFC åkte den här säsongen ur Play off-spelet i semifinalen av Eastern Conference mot Gregg Berhalters Columbus Crew. New York City FC tränas av förre franske storspelaren och Arsenalstjärnan Patrick Vieria. 

Får Patrick Vieria som huvudtränare

I klubben blir Tinnerholm lagkamrat med bland annat spanske anfallaren David Villa. 

Tinnerholm är uttagen till landslagets Januariturné i Abu Dhabi mellan den 2 och 12 januari. Om klubbytet påverkar hans medverkan där är fortfarande oklart, men landslaget är medvetna om att vissa i truppen kan lämna återbud på grund av klubbyten. 

- Det finns några frågetecken i truppen som det har spekulerats kring. Men just i dag är de uttagningsbara. Sedan kan det hända grejer med vissare spelare som det brukar göra. Vi har tagit ut 25 spelare. Däribland nio försvarare, sa förbundskapten Janne Andersson på en presskonferens i tisdags.