Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Antalet beslut som går emot oss är inte normalt”

Höjdpunkter: Häcken-Malmö
Rösler Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Alm Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Matchen mellan BK Häcken och Malmö FF blev minst sagt dramatisk.
Det blev debatt kring flera domslut och efter matchen riktade både tränarna skarp kritik mot domarinsatserna:
– Antalet beslut som går emot oss i Stockholm och Göteborg är inte normalt, säger Uwe Rösler, tränare i Malmö FF. 

Det blev efter mycket om och men en kryssmatch mellan BK Häcken och Malmö FF som slutade 1-1. Efteråt var båda tränarna besvikna – och de var kritiska mot domarteamet. 

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler menade också att just domsluten inte varit i deras favör på sistone, då särskilt i storstäderna och syftade troligtivs mot en tidigare kryssmatch mot Djurgården i mitten av juli. 

– Jag tycker att vi borde ha vunnit trots att mycket gick emot oss i dag, säger Uwe Rösler på presskonferensen och tillägger: 

– Antalet beslut som går emot oss i Stockholm och Göteborg är inte normalt, det måste jag säga. 

”Inte varit med om det på länge”

Malmö FF fick bland annat ett mål bortdömt i slutminuterna av matchen. 

– Jag har inte varit med om en så rörig match på länge. Mycket hände och nu får vi prata för mycket om domaren igen och det är aldrig bra att göra det. Hans första beslut i matchen satte riktningen, säger Uwe Rösler. 

Även BK Häckens tränare Anderas Alm var kritisk, särskilt till den straffspark som ändrades efter överläggning i domarteamet vid kortlinjen. 

– Vi tittade på bilderna efteråt och huvuddomaren sa att han dömde straff men att någon i teamet inte ville ha straff. Då visade jag bilden och då sa han att ”då hade jag rätt ändå”. Hade Johan Dahlin fångat bollen hade det varit en annan sak men den går mellan händerna på honom och sedan sparkar han ”Will” precis som Rasmus går vid första straffen, säger Alm och hänvisar till Malmö FF:s straffspark i matchen:

– Christiansen hinner spela bollen och sen klipper han honom. Bollen går genom händerna på Johan och sen klipper han Godswill över skenbenet. Det är en straff utifrån hur domarna ser på det och hur vi ser på det. Sen är det konstigt att de förbereder sig för straff, det är inte förrän det är fem Malmöspelare nere vid domaren som de vänder beslutet. Ibland lönar det sig att vara runt domaren även fast det inte är tillåtet. 

Al-Hakim: ”Vi försöker alltid göra vårt bästa”

För Häcken innebar det en poängtapp i toppstriden – och Alm menade att även om avståndet till Malmö är svårt att ta in så kommer det att bli svårt. 

– Det finns en chans att slå Malmö om de snubblar på vägen, men det tror jag inte att de kommer att göra. Jag tror att de kommer att vinna ligan men vi ska jaga dem. 

Mohammed Al-Hakim som dömde matchen ville inte kommentera situationerna något vidare efteråt: 

– Vi håller på och går genom matchen just nu. 

Tränarna var väldigt kritiska mot er för att ni gjorde många misstag?

– Vi försöker alltid göra vårt bästa, även i dag. Vi har inget att säga om det, avslutar Al-Hakim.